Rally nieuws: 'Spektakel en pech voor Steijger en Hissink in Achtmaal'Afgelopen weekend, zaterdag 7 en zondag 8 juli, stonden Mark Steijger en Bart Hissink met hun oranjeblauwe Mitsubishi Lancer Evo VII aan de start van de Exotic Green Rally rondom Etten-Leur. De equipe heeft enkele technische problemen gehad tijdens de 24 proeven, maar wist – mede door het fantastische werk van het serviceteam – toch met de VHD-Lancer het finishpodium in Etten-Leur te bereiken. Ondanks de tegenslag werd een mooie vierde plaats in de klasse N4 genoteerd.

De Exotic Green Rally in West-Brabant bevat vele componenten die een rally aantrekkelijk maken: stukken zand en gravel, dijkjes, klinkers en asfalt. Mark Steijger en Bart Hissink van het Drifting Emotions Rallyteam begonnen zaterdagmiddag vol goede moed aan de 24 klassementsproeven. Het ritme zat er van meet af aan goed in en ze noteerden op de eerste negen proeven meerdere tweede en derde tijden. Helaas sloeg op proef tien het pechduiveltje toe, toen de brandstofpomp kuren begon te vertonen. Voorzichtig reden de mannen door naar de service in Zundert, waar het serviceteam zich op de auto wierp. De monteurs voerden snel een noodreparatie uit zodat Steijger en Hissink weer verder konden rijden. Later op de avond diende zich echter een nieuw probleem aan. ‘Het kaartleeslampje begaf het op de donkere proeven rond Achtmaal. Gelukkig had Bart een zaklamp bij zich, zodat hij de pacenotes nog wel op kon lezen,’ vertelt Mark na afloop van de eerste etappe. De equipe wist de achttien proeven heelhuids te doorstaan en na een loodzware nacht konden Steijger en Hissink hun Evo opgelucht in het wachtpark in Etten-Leur parkeren.

De tweede etappe begon met een service van drie kwartier, waarin de monteurs hard hebben gewerkt om de Lancer weer helemaal klaar te maken voor de strijd. De zes proeven op zondag verliepen zonder noemenswaardige problemen en rond zes uur ‘s avonds konden Steijger en Hissink hun Lancer over het finishpodium in Etten-Leur rijden. ‘We hebben veel plezier gehad en gingen vooral voor het spektakel. Dat bleek de juiste rijstijl voor deze rally, gezien de tijden op de eerste acht proeven. Ondanks de technische problemen kijken we toch terug op een geslaagde rally met een vierde plaats in de groep N en een dertiende plaats algemeen,’ aldus Hissink.

Wilt u meer weten over het Drifting Emotions Rallyteam of spectaculaire filmpjes en actiefoto’s bekijken? Kijk op www.driftingemotions.nl.

Tekst: Annemieke Hulzebos, Litero

Kijk voor meer informatie op www.Driftingemotions.nl 


    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f72d6f
Onthoud mijn gegevens!