Rally nieuws: 'SERVÉ EN XAVIER MAASSEN KLAAR VOOR ‘THE WINTER TRIAL’'VADER EN ZOON GAAN MET SUNBEAM AVENGER VOOR EREMETAAL IN KLASSIEKE RALLY

LANAKEN, 07 JANUARI 2008 – Servé en Xavier Maassen zullen op 27 januari aanstaande deelnemen aan de klassieke rally ‘The Winter Trial'. Servé Maassen, die precies 30 jaar geleden Nederlands Kampioen werd met een Sunbeam Avenger 1600 cc in groep 1, zal samen met zijn zoon Xavier Maassen, bekend uit de World Series by Renault, deelnemen aan deze rally.

De achtste editie van The Winter Trial gaat van start in het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag. Deze rally heeft een lengte van 2.700 kilometer en voert langs plaatsen waar sneeuw gegarandeerd is.

Geschiedenis
Nadat Servé Maassen zijn actieve loopbaan als coureur had geëindigd en Xavier het autosportvirus van zijn vader had overgenomen, deed de Limburger tevens zijn fraaie Sunbeam Avenger van de hand. Op Nederlandse bodem had hij in 1975 en ’76 het productietoerwagen kampioenschap gewonnen met deze wagen. Toen hij de kans kreeg om opnieuw in het bezit te komen van een soortgelijke Avenger, kocht Maassen de auto van Bernard Unett, die als fabrieksrijder met de Sunbeam maar liefst drie keer het Britse toerwagen kampioenschap wist te veroveren.
 
Aanleiding
Na enkele keren met de Winter Trial Experience dag te hebben meegedaan, ging Maassen op een uitnodiging in voor de ‘echte’ Winter Trial. De Sunbeam Avenger werd uit de mottenballen gehaald en volledig geprepareerd door Classic Car Bodyshop van Maurice Visser. Ook reden Servé en Xavier in oktober jongstleden samen de ‘The Legend of the Fall’ klassiekerrit. Het duo raakte tijdens deze rally in België bijzonder snel op elkaar ingespeeld. Terwijl Xavier de pacenotes voorlas zette Servé snelle tijden op de chrono’s. 

Startnummer 30
Omdat Servé precies 30 jaar geleden vele successen behaalde met de Sunbeam en Xavier 10 jaar actief is in de autosport, hebben ze symbolisch het startnummer 30 van de organisatie gekregen. De uitgezette routes van The Winter Trial lopen dit jaar door Tsjechië, Polen en Oostenrijk waar de deelnemers ook zullen finishen. Dat zal op 1 februari in St. Wolfgang zijn.

SERVÉ MAASSEN: “Een langgekoesterde wens gaat in vervulling! Xavier is 10 jaar actief in de autosport, terwijl ik 30 jaar geleden vele successen boekte met de Sunbeam Avenger. We hebben de auto helemaal onder handen genomen en als voorbereiding deelgenomen aan ‘The Legend of the Fall’ in België. We hebben daar de kneepjes van het rally rijden onder de knie gekregen. The Winter Trial is een geweldig evenement om aan deel te nemen. Xavier zal tijdens de specials achter het stuurtje kruipen, terwijl ik de verbindingsroutes voor mijn rekening zal nemen. Een grote verscheidenheid aan klassieke raceauto’s zullen aan de start verschijnen, zodat er tijdens de rally van dit Historische kampioenschap op veel spanning gerekend kan worden. Wij hopen dat we in onze eigen klasse voor het eremetaal mee kunnen strijden.”

Bron: media Xavier Maassen

    
  


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5b5f82
Onthoud mijn gegevens!