Rally nieuws: 'Secondeduel in Hengelo'Hengelo 6 november - Afgelopen weekend werd in en rond het Overijsselse Hengelo de Conrad Euregio Rally verreden. Helaas bleek na drie proeven dat een Engels equipe een ernstig ongeluk had gekregen, waarop de rally de eerste dag na drie proeven werd gestaakt.

Nadat de volgende ochtend bekend werd dat de navigator het naar omstandigheden goed maakte, werd op zondag de rally hervat. Team Kleinjan slaagde erin met de Skoda Fabia WRC een hele nette derde plaats algemeen te scoren.  

Onder een bewolkte lucht stonden Harry Kleinjan (Hoge Hexel) en Annemieke Hulzebos (Goor) zaterdag 3 november met hun witoranje Skoda Fabia WRC om 15.35 uur op het startpodium in Hengelo. Op het programma stonden drie proeven, die twee keer verreden zouden worden. De equipe ging vol goede moed van start, maar spinde in een hairpin op de eerste klassementsproef. ‘Toen we later de onboardbeelden teruggekeken, bleek dat we daar maar liefst 21 seconden verloren,’ blikt Kleinjan terug. Het team stond na de eerste proef dan ook op de 16e plek. Proef twee en drie verliepen echter weer super, met respectievelijk een tweede en eerste tijd algemeen. Na drie proeven reed de equipe als gedeeld derde algemeen naar de service om de auto weer klaar te maken voor de volgende boucle: de drie avondproeven. Helaas werd op de service bekend gemaakt dat een Engelse BMW-equipe een ernstig ongeluk had gehad. Na lang wachten besloot de organisatie terecht de resterende zaterdagproeven niet te laten verrijden en de herstart op zondag af te laten hangen van de situatie van de zwaargewonde navigator.  

Zondag werd gelukkig bekend dat de navigator redelijk stabiel was, waarna besloten werd de acht zondagproeven doorgang te laten vinden. Om tien uur stond de eerste deelnemer weer op het podium in Hengelo om te beginnen aan de publieksproef over industrieterrein en de landelijke proeven. De landelijke proeven bij Bentelo, Zeldam en Goor bevatten veel lange rechte stukken, met uitgereden bochten en modderige weggetjes. Een paar flinke bumps op onverhard en smalle klinkerweggetjes maakten het beeld compleet. Omdat de Subaru’s Impreza WRC en de Ford Focus WRC op de lange rechte stukken beter uit de voeten kunnen, lagen de verwachtingen van Team Kleinjan niet hoog. Toch noteerden Kleinjan en Hulzebos de hele dag eerste, tweede en derde tijden. De secondestrijd met Jan de Winkel en Radboud van Hoek in de Subaru Impreza S12 was zelfs ongekend spannend! Toen de equipe uiteindelijk rond half vijf over het finishpodium reed, was een derde plaats algemeen het resultaat, 11 seconden achter de dolblije winnaar René Kuipers en drie seconden achter Jan de Winkel. ‘We hebben een heel goede wedstrijd gereden. Jammer alleen van KP1 en van het uitvallen van de avondproeven. Desondanks zijn we supertevreden, op een dergelijk resultaat hadden we van tevoren niet durven hopen.’ 

Voor navigatrice Hulzebos is het rallyseizoen voorbij, voor de rest van het team staat nog een wedstrijd op het programma: de WK-rally van Engeland, de eerste week van december. Sander Röling neemt in Engeland plaats in de hotseat naast Kleinjan. Later meer over deze wedstrijd. 

Uitslag Conrad Euregio Rally
1.Kuipers/Mombaerts
  (Subaru Impreza WRC S12)     56:22
2.De Winkel/Van Hoek
   (Subaru Impreza WRC S12)   +0:08
3.Kleinjan/Hulzebos 
   (Skoda Fabia WRC)                +0.11
4.Wevers/Van Weeren
   (Toyota Corolla WRC)            +0.30
5.Van Merksteijn/Berkhof
   (Ford Focus WRC)                 +1.34

Bron: Media Twente Rally

      
  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
73111a
Onthoud mijn gegevens!