Rally nieuws: 'Motorbrandje werpt roet in eten voor Team Kleinjan'Hellendoorn 18 september - Vrijdagmiddag werd, na de hevige crash in Duitsland half augustus, de laatste hand gelegd aan de snelle Skoda Fabia WRC van Team Kleinjan.
Juist op tijd om ’s avonds aan de start te kunnen staan van de 26ste Hellendoorn Rally. Helaas was het optreden van Harry Kleinjan (Hoge Hexel) en navigatrice Annemieke Hulzebos (Goor) van korte duur.

Al op de eerste klassementsproef ontstond er een brandje onder de motorkap en moest de equipe het Tsjechische bommetje aan de kant zetten.

Na een lange tijd van onzekerheid was het pas enkele uren voor de start duidelijk dat Kleinjan in actie kon komen tijdens zijn thuiswedstrijd. ‘De monteurs hebben wekenlang elke avond en vrije minuut aan de auto gewerkt. Gisteren werd de motor in de auto gehangen, vandaag werden de laatste onderdelen gemonteerd en werd de auto bestickerd. Tijd om te testen was er echter niet meer,’ verhaalde Kleinjan vlak voor de start. 

Vrijdagavond om 19.07 uur reed een tevreden equipe met een volledig strakke en glimmende auto over het startpodium in Manege ’t Oale Spoor. ‘Pas op het podium had ik het gevoel van: "Ja! We gaan weer een rally rijden". 

De aanloop naar de wedstrijd toe was natuurlijk erg vreemd en tijdens het verkennen wisten we nog niet of het ons zou lukken om aan de start te staan. 

Gelukkig is het allemaal goed gekomen, met dank aan het harde werk van de monteurs en aan de extra financiële injectie die we van onze vaste sponsors en eenmalige sponsors hebben gekregen. Top!’ aldus een enthousiaste Hulzebos. 

Helaas was de pret van korte duur. ‘We gingen van start op de eerste proef, de rondkoers Luttenbergring. De auto stuurde voor geen kwartje. Tijdens het tweede rondje kwam er vervolgens rook in de cockpit. Toen we stopten, vlogen de vlammen onder de motorkap vandaan. We schrokken ons wild. Gelukkig hebben we het brandje zelf kunnen blussen,’ blikt Kleinjan na de finish terug. 

Volledig gedesillusioneerd keerde de equipe van de eerste proef terug naar de service. Toen de monteurs de volgende ochtend een blik onder de motorkap wierpen, bleek de schade gelukkig mee te vallen. 

Oorzaak van de brand was een lek slangetje, de komende dagen wordt gekeken welke onderdelen aan vervanging toe zijn. Het team beraadt zich nog over de volgende wedstrijd op de kalender.

Bron: Media Team Klein Jan www.teamkleinjan.nl

  

  


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d6c53a
Onthoud mijn gegevens!