Rally nieuws: 'Legendarische bergrally vormt ook in 2010 startschot Intercontinental Rally Challenge EUROSPORT OPENT IRC SEIZOEN 2010 MET RALLY VAN MONTE CARLO'Eurosport Events, promotor van de Intercontinental Rally Challenge (IRC), en de Automobile Club de Monaco (ACM) maken bekend dat de Rally van Monte Carlo ook komend jaar deel uitmaak van het IRC seizoen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar vormt de rally de ouverture. De Rally van Monte Carlo mag komende winter rekenen op veel belangstelling van de internationale media. De Eurosport Groep speelt hierin de voornaamste rol, met live uitzendingen op Eurosport, Eurosport 2 en Eurosport Asia-Pacific. Wereldwijd worden hiermee bijna 70 landen bereikt.

De planning van de 78ste editie van het legendarische evenement (dat voorheen deel uitmaakte van de World Rally Championship (WRC)), die plaatsvindt van 18 tot en met 23 januari 2010, is in grote lijnen rond. Zo vindt de verkenning van het parcours plaats op zaterdag 16 en maandag 18 januari, worden de administratieve checks uitgevoerd op maandag 18 en dinsdag 19 januari en wordt de openingsceremonie gevierd op diezelfde dinsdag, om 17:00 uur in parkgebied Champ de Mars (in Valence).

Om de startvolgorde te bepalen, wordt op dinsdag 19 januari een 9 kilometer tellende kwalificatierace verreden, van Lente, via de Col de l’Echarasson, naar de Col de Gaudissart. Op woensdag 20 januari vinden vier races plaats: twee keer van Burzet naar Lachamp Raphael en twee keer van St. Pierreville naar Antraigues. Op donderdag 21 januari wordt van Labatie d’Andaure naar St. Pierre sur Doux gereden en van Lamastre naar Alboussiere. Op dezelfde dag wordt ook St. Bonnet – St. Bonnet ‘gedubbeld’.

Naast de gebruikelijke S2000-, N- en A-Klasse, is komend seizoen ook de GT-Klasse vertegenwoordigd. Op het gebied van deelnemersvoorwaarden verandert er komend seizoen weinig: het inschrijfgeld bedraagt, net als in de vorige editie, €3000,- voor een amateurteam en de deelnemers zijn vrij in hun brandstof- en bandenkeuze. De Eurosport Groep is het grootste sport&entertainment platform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese sportzender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 116 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition zender van Eurosport. Eurosport 2, ‘the new generation sports channel’, bereikt 35 miljoen huishoudens in 11 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosport’s sportnieuwszender en wordt wereldwijd uitgezonden.Eurosport Asia/Pacific, gelanceerd in 2006, bereikt 12 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op het organiseren en promoten van grote internationale sportevenementen. Eurosport’s online sportplatform, gedeeltelijk in samenwerking met Yahoo!, is Europa’s meest bezochte online sportbestemming, met meer dan 9,9 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites in 8 talen voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en naar evenementen die níet op TV te zien zijn.

Bron: Diederik JANSEN, PR Officer Eurosport Television BV
               


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
daa176
Onthoud mijn gegevens!