Rally nieuws: 'Jochen Coox met Skoda in BK rallycross.'Jochen Coox uit Rekem zal in de resterende Belgische rallycross wedstrijden aantreden met een Skoda Fabia T16 4x4. Na éérst de VW Golf 4 T16 4x4 van de hand te hebben gedaan aan de Duitser Frank Eichelberg, lagen voor de garage houder de wegen open om te investeren in een bolide van Europees topniveau. Het rallycross oog viel op de 2006 kampioenwagen van de Zweed Lars Larsson.

“Ik heb in samenwerking met het JOCO team alles op een rijtje gezet en gekeken wat mogelijk was en wat niet. Ik ben zelf naar de rallycross finale wedstrijd in het Zweedse Kinnekulle geweest om er mij te van verzekeren en met eigen ogen te kunnen vaststellen tot wat de Skoda Fabia T16 4x4 in staat was. Ik heb de knoop in de daaropvolgende week doorgehakt en via Koen Pauwels (nieuwe eigenaar van het Toveks team) tot een deal gekomen om mij de Toveks ex Larsson bolide aan te schaffen. Natuurlijk zal ik er mee moeten gewennen, de deelname aan de resterende BK’s  is een must. Met de hulp van het Toveks team zal de bolide in de komende weken duchtig bestudeerd en getest worden ” aldus de nieuwe eigenaar.

Het laten bouwen van een nieuwe Skoda bij raceauto bouwer Ingvar Gunnersson uit Zweden lag niet zo voor de hand, waardoor er besloten werd tot de ex kampioenen wagen van regerend kampioen Lars Larsson. Viervoudig Belgisch rallycross kampioen (1992 – 97 – 98 – 99) Jochen Coox zal niet bij de pakken blijven zitten en zal in het seizoen 2008 een volledig Belgisch - Nederlands kampioenschap aangevuld met een zes tal EK wedstrijden afwerken. De primeur van de Skoda Fabia T16 4x4 met Jochen Coox achter het stuur, tot dan nog in de blauwe Toveks kleuren zal bewonderd kunnen worden in de komende BK wedstrijd op 07 oktober 2007 op Jochen Coox thuiscircuit de Duivelsberg te Maasmechelen.

Bron: Media Johnny Loix

Kijk ook eens op:  www.Duivelsbergcircuit.be

     

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7d82a6
Onthoud mijn gegevens!