Rally nieuws: 'Harry Kuipers maakt debuut met Compact M3 in Duitsland'

26 september - Afgelopen weekeinde nam Harry Kuipers deel aan de 27e ADAC Rallye 200 Burghaun-Hünfeld

Met de ex-Temmink BMW Compact M3 reed de ondernemer uit Oldenzaal zijn eerste meters op de rallypistes. Kuipers werd onlangs de trotse bezitter van een rally licentie en werd via initiatiefnemer van de BMW Compact M3 Cup Jan Nijhof in de gelegenheid gesteld in Duitsland te starten.

De ADAC Rallye 200 Hünfeld is een compacte, uitdagende rallysprint. De zes proeven laten een veelvuldige wisseling zien van asfalt en gravel. Zes klassementsproeven en 117 getimede kilometers lang kon Kuipers de BMW Compact M3 naar hartelust uitproberen.

Als navigator reisde de ervaren Gert Kamphuis mee naar noord Duitsland. Kamphuis loodste onder anderen ook Johan Deen en Dirk Boers over de rallyproeven. Dat de Nijverdaller op de hotseat zat bleek geen overbodige luxe aldus Kuipers: “Ik ben meteen in het diepe gegooid. Er zat werkelijk geen honderd meter rechte weg in de proeven. Bovendien meteen veel gravel.” 

Kuipers die naar Duitsland afreisde om samen met Kamphuis in alle rust te kunnen wennen aan de BMW Compact M3 en het geluid van een navigator in zijn oren, deed het boven verwachting. Al komt zijn naam niet in de uitslag voor. “Ik heb vier jaar geleden, samen met John Temmink, op de racecircuit geracet, maar daarna eigenlijk niet meer. John is rally gaan rijden. Ik ben gaan kijken en ben besmet geraakt”, aldus Kuipers.

Ondanks een mankement aan de achterrem van de BMW Compact M3, een steen was tussen de remklauw en de velg gekomen, was Kuipers zeer tevreden. “Ik  heb één dag in Hünfeld gewoond”, schatert hij. Om serieus te vervolgen: “Er mochten feitelijk geen buitenlanders mee doen. Maar Jan heeft goede contacten en dus werd het gelukkig mogelijk.” 

Over de samenwerking met Gert Kamphuis in de auto is Kuipers alleen maar lovend: Gert is een kanjer. De eerste proeven was ik veel bezig met wennen aan de auto. Door de kapotte remklauw konden we twee proeven niet rijden. Daarna verliep de samenwerking uitstekend. We hebben al afgesproken om in Hengelo ook samen te starten.”


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7fbbbe
Onthoud mijn gegevens!