Rally nieuws: 'Grootste BMW Compact M3 startveld tot nu toe in Barneveld'



Barneveld 10 oktober - Jan Nijhof, voorman van Reconsales Autosport uit Goor begon in 2006 met het ontwikkelen van de plannen voor de BMW Compact M3 Cup.

In het seizoen 2006 werd de cup-versie van de Compact M3 door Nijhof hoogstpersoonlijk diverse malen getest. Aan het begin van het seizoen stonden regelmatig drie BMW Compact M3’s aan de start.

Dennis Kuipers en John Temmink bleken goede ambassadeurs van de nieuwe en uiterst competitieve cup. Gevolg was dat er in de afgelopen maanden in diverse werkplaatsen druk gebouwd werd aan een aantal Beierse rallybommetjes. 

De auto die gecombineerd door Erik Bolhaar en Niels de Bruin bestuurd wordt, van het Nordcargo team, zag als eerste de rallyproeven tijdens de Paradigit ELE Rally. Deze auto werd in Apeldoorn opgebouwd door studenten van het Sprengeloo College. Ook Marcel Borkent’s BMW Compact M3 heeft zijn debuut gemaakt tijdens de  Hellendoorn rally en Harry Kuipers heeft gereden met een Compact M3 in Duitsland. Voor de Veenhuizen Groep Nederland Rally heeft Dick Bloemendaal zich ingeschreven met een Compact M3. 

“De cup komt nu echt van de grond. In Barneveld staan er vier Compact M3’s  aan de start. Ik rijdt zelf ook. Zoveel hebben er nog niet aan de start gestaan dit seizoen”, aldus een tevreden Jan Nijhof. In Hengelo tijdens de Conrad Euregio rally komen er nog twee Compact M3 auto’s bij. Dan zal Nijhof zich echter concentreren op de begeleiding van de diverse teams, zodat er in Hengelo zes Compact M3’s aan de start zullen komen. 

In Barneveld staan de achterwielaandrijvers garant voor spektakel. Want op de gladde, voormalige Tulpenrally proeven, zullen zij ondanks het asfalt regelmatig dwars gaan. 

Algemene gegevens
- Veenhuizen Groep Nederland Rally
- 13 oktober 2007
- Start, finish, service industrieterrein Harselaar-Oost,
   Hermesweg
- Lengte van de rally: 207 km
- 10 klassementsproeven (KP’s) over 123 km
- Internetsite van de rally: www.nederlandrally.nl

Startnummers Compact M3 Cup
28: Jan Nijhof/Lisette Bakker
66: Eric Bolhaar/Jeroen de Vos
67: Dick Bloemendaal/n.n.b.
68: Marcel Borkent/Marc Woltman 

Tijdschema
13.00 uur Start, podium RallyPro Rallyvillage,
               Harselaar, Barneveld
ca. 16.00 uur Hergroepering en service, RallyPro Rallyvillage
ca. 19.20 uur Finish, podium RallyPro Rallyvillage, 
              Harselaar, Barneveld

Bron: www.nederlandrally.nl




   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ff3ebd
Onthoud mijn gegevens!