Rally nieuws: 'ELE Rally: een brug te ver voor Steijger en Hissink'Afgelopen weekend werd in en rond het Brabantse Helmond de 43ste ELE Rally verreden. Mark Steijger en Bart Hissink van het Drifting Emotions Rallyteam stonden met hun Mitsubishi Lancer Evo VII aan de start om de strijd in de standaardklasse, groep N, opnieuw aan te gaan. De rally telde vijfentwintig uitdagende klassementsproeven met flinke stukken onverhard, verdeeld over twee etappes.

Steijger en Hissink reden toptijden, maar kwamen op de zevende klassementsproef onzacht in aanraking met een brugleuning. De draagarm en aandrijfas van de Lancer begaven het en de equipe moest teleurgesteld de wedstrijd staken.

De mannen gingen meteen vol van start met hun opvallende oranjeblauwe VHD-Lancer. Op de eerste klassementsproef wisten ze, ondanks een leeglopende rechtervoorband, een gedeelde eerste tijd in hun klasse, groep N, te noteren. Op de tweede proef, Bakel, verloren ze helaas wat tijd door remproblemen, waardoor een vierde tijd werd neergezet. Op de derde proef reden Steijger en Hissink vervolgens weer een keurige – gedeelde - tweede tijd. ‘Het ging erg goed en we streden van meet af aan mee om een podiumplaats in onze klasse. De auto was overigens beduidend sneller dan de vorige rally’s. Mede doordat wij nu ook, net als de andere rijders in onze klasse, op speciale benzine reden. Dat maakt echt een enorm verschil,’ blikt Hissink terug.Helaas werd de vijfde proef, Sint Oedenrode, geneutraliseerd, maar op de zesde proef noteerden Steijger en Hissink wederom een gedeelde derde tijd. Toen kwam echter de scherprechter, de zevende klassementsproef, Oirschot. ‘Het ging de hele dag erg lekker, de snelheid zat er goed in. Totdat we op de proef Oirschot haaks links over een smalle brug moesten. Na het insturen schoot de auto rechtdoor, tegen de brugleuning aan. Het ging helemaal niet zo hard, maar we konden helaas niet meer verder doordat de draagarm en aandrijfas braken,’ aldus een teleurgestelde Steijger.

Het team heeft in ieder geval in Helmond gedemonstreerd dat een podiumplaats in hun klasse er zeker in zit en kijkt vol goede moed uit naar het volgende evenement, de Exotic Green Rally, 6 tot en met 8 juli in Etten-Leur.

Neem ook eens een kijkje op www.driftingemotions.nl, daar vind je niet alleen meer informatie over het rallyteam en de Evo, maar ook prachtige foto’s en spectaculaire filmpjes van de verreden wedstrijden.

Kijk voor meer informatie op www.Driftingemotions.nl 


  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b65397
Onthoud mijn gegevens!