Rally nieuws: 'Drifting Emotions Rallyteam trekt ten strijde in Helmond'Aankomend weekend, zaterdag 2 en zondag 3 juni, wordt de 43ste editie van de ELE Rally verreden. Maar liefst vijfentwintig klassementsproeven, met een totale lengte van ruim 207 kilometer, vormen het decor van een van de mooiste rally’s van Nederland. Mark Steijger en Bart Hissink van het Drifting Emotions Rallyteam staan aan de start van de wedstrijd in en rond Helmond om de strijd in het groep N-klassement weer aan te gaan. Na de Rally van Hulst, waar de equipe derde werd, is de Mitsubishi Lancer Evo VII weer volledig nagelopen en op punt gezet.

Zaterdagmiddag beginnen Mark Steijger en Bart Hissink, met startnummer 19 op de deuren van hun oranjeblauwe Evo, om 12.30 uur aan hun Brabantse avontuur. ‘De ELE Rally is een schitterende wedstrijd, met uitdagende proeven. Je moet er niet alleen voor zorgen dat je snel genoeg rijdt, je moet er ook voor zorgen dat je auto het 25 proeven lang volhoudt. De stukken onverhard in de rally zijn echte slopers,’ blikt Steijger vooruit.

De ELE Rally is de vierde meetellende wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap. Door hun schrapresultaat tijdens het eerste evenement, de Zuiderzeerally, staan Steijger en Hissink nu vijfde in het groep N-kampioenschap. ‘De laatste rally, de Rally van Hulst, werden we derde in onze klasse, groep N. Ons doel is om ook in Helmond op het podium te eindigen, zodat we goede zaken voor het kampioenschap kunnen doen.’ De strijd om de podiumplaatsen zal ook in en rond Helmond worden uitgevochten tussen Weijs, Van Merksteijn, Faes, Vossen, Garvelink en Steijger en zal weer ongekend spannend zijn. Reden genoeg om naar Helmond te komen!


 
Wedstrijdweetjes
Totale lengte van de wedstrijd:  518,5 km
Aantal klassementsproeven:   25
Totale lengte klassementsproeven:  207,8 km
Aantal etappes:     2
Type wegdek kp’s:    88% verhard
Startnummer Drifting Emotions:  19

Tijdschema
Zaterdag 02 juni   Start 12.01 uur / finish 01.00 uur
Zondag 03 juni     Start 09.31 uur / finish 15.31 uur

Keuring, start, finish en prijsuitreiking zijn op ’t Speelhuisplein in Helmond. 
Kijk voor meer informatie over de rally op: www.paradigit-elerally.nl

Wilt u ‘Friend of Drifting Emotions’ worden en het rallyteam steunen? Neem eens een kijkje op www.driftingemotions.nl, daar vind je ook veel beeldmateriaal en informatie over het team.

Tekst: Annemieke Hulzebos, Litero.nl
Kijk voor meer info op  Drifting Emotions.nl


  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5b3a17
Onthoud mijn gegevens!