Rally nieuws: 'Drifting Emotions maakt naam waar in Almere'Afgelopen weekend stond het Drifting Emotions Rallyteam aan de start van twee rallyevenementen: de Almere Rallysprint op 31 maart en de Almere Rally op 1 april. Een dag voor de wedstrijd was de Mistubishi Lancer Evo VII opgebouwd, waardoor de sprint vooral werd gebruikt om te testen. Ondanks problemen met het middendifferentieel kijkt de equipe terug op een geslaagd weekend.Op zaterdag maakten Steijger en Hissink hun teamnaam waar met spectaculaire acties op de uitdagende proeven van de sprint. Op zondag werden de diffproblemen opgelost en kon de equipe nog een aantal mooie tijden noteren.

Het was tot op het laatste moment spannend of het team erin zou slagen aan de start te staan van de polderrally. Dankzij de inspanningen van het serviceteam lukte het: op vrijdag werd de laatste hand aan de auto gelegd. De Almere Sprint, die bestond uit twee proeven die driemaal werden verreden, werd gebruikt om de oranjeblauwe VHD-Lancer aan de tand te voelen. De ene proef van de sprint voerde over een bouwterrein met slopende delen onverhard, lange snelle stukken over asfalt en een diepe waterbak. De andere proef bevatte onder andere een onverharde slalom tussen bomen door. Helaas had de equipe al op de eerste klassementsproef problemen met het middendifferentieel, waardoor de auto zich onvoorspelbaar ging gedragen. De problemen konden niet tijdens de sprint worden opgelost en Steijger en Hissink besloten de rest van de sprint zichzelf en het publiek te vermaken met een dwarse rijstijl en het maximale uit de wedstrijd te halen.

Op zondag stond de equipe om 11.20 uur onder een stralend zonnetje aan de start van de Almere Rally. De rally bevatte dezelfde twee proeven als de sprint, andersom verreden, en vier proeven over een industrieterrein. Het probleem met het differentieel werd na de eerste boucle van drie proeven opgelost en het tempo kon worden opgevoerd, waardoor de equipe nog een paar mooie tijden neer kon zetten. Uiteindelijk finishte het team op een keurige veertiende plaats algemeen en vijfde plaats in de klasse N4. Een prima prestatie die zonder het serviceteam niet gerealiseerd had kunnen worden.

  

Niet alleen het Drifting Emotions Rallyteam kwam in actie in Almere, ook Dakarsport.com, dat onder dezelfde vleugels rijdt, was aanwezig. André de Boer (GINAF) en Tim Coronel (Bowler Wildcat) gaven op zondag een demonstratie met de wagens waarmee zij in januari deelnamen aan de woestijnrally Lissabon-Dakar. Zij deden dit op de proef Almere Poort, met de vele stukken onverhard en de waterbak. Het leek wel Mauritanië met het mulle zand, de rivierbeddingen en de stralende zon! Ondanks het feit dat De Boer een aantal toeschouwers op een douche uit de waterbak trakteerde, was het publiek dolenthousiast.

De volgende meetellende wedstrijd voor Drifting Emotions is de Rally van Hulst, op 28 april in Zeeuws-Vlaanderen.

Bron: www.driftingemotions.nl


  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
99601a
Onthoud mijn gegevens!