Rally nieuws: 'Afsluiting van seizoen voor Jan van der Marel tijdens thuiswedstrijd'Barneveld 9 oktober - Een thuisrally mag je niet laten schieten
Dat is althans de stellige overtuiging van Jan van der Marel. De imposante Porsche 997 GT3 waarmee de oude meester dit jaar het publiek vermaakt komt op de proeven rondom Kootwijkerbroek, Barneveld en Putten voor de laatste maal in het seizoen 2007 in actie.  Uiteraard zal het team van Jan van der Marel Autosport de thuisrally niet ongemerkt voor de vaste schare sponsors voorbij laten gaan.

Aanvankelijk was de bedoeling dat Jan’s zoon Jan-Timo tijdens de Veenhuizen Groep Nederland rally zijn debuut als rijder zou maken. Alles was daarvoor al in gereedheid gebracht, echter het felbegeerde ‘rose papiertje’, zoals een rijbewijs ook wel eens genoemd wordt, ontbreekt nog. Daarom zal Jan-Timo van start gaan in zijn thuiswedstrijd op het vertrouwde stoeltje naast Edwin Abbring in de Mitsubishi Colt.. 

De Veenhuizen Groep Nederland Rally, op de snelle en technische voormalige proeven van de legendarische Tulpenrally, is tegenwoordig bijna synoniem voor aan de beslissende wedstrijd voor de diverse kampioenschappen. Echter de GT3 klasse in Nederland is nog steeds niet puntengerechtigd. Daardoor kan de oude meester, samen met vaste navigator Erwin Berkhof, gaan voor het publieksvermaak. “Hoe meer GT’s en Porsches hoe liever”, grijnst Jan. Hij vindt het dan ook spijtig dat de Nissan 350Z van Chris van Woensel, waar Wekerommer Jaap van Lagen zou starten, door technische problemen niet naar Barneveld komt. Ook Patrick Snijers kon het niet rond krijgen om met de Soenens Porsche waarmee hij de Hellendoorn Rally bestreed naar het kippendorp te komen. 

De bijna 125 kilometers op wedstrijdsnelheid worden verdeeld over tien getimede klassementsproeven.


 
Algemene gegevens
- Veenhuizen Groep Nederland Rally
- 13 oktober 2007
- Start, finish, service op industrieterrein Harselaar-Oost,
   Hermesweg in Barneveld
- Lengte van de rally: 207 km, met 10 klassementsproeven
  (KP’s) over 123 km
- Internetsite van de rally: www.nederlandrally.nl
  Startnummer Jan van der Marel/Erwin Berkhof: 16

Tijdschema
13.00 uur
                     
Start, podium RallyPro Rallyvillage, Harselaar, Barneveld
5 klassementsproeven in omgeving Putten en Barneveldca. 16.00 uur
hergroepering en service, RallyPro Rallyvillage, Harselaar, Barneveld
5 klassementsproeven in omgeving Putten en Barneveld
ca. 19.20 uur               
Finish, podium RallyPro Rallyvillage, Harselaar, Barneveld

Bron: www.janvandermarel.nl   

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
03aa65
Onthoud mijn gegevens!