Racing-Expo nieuws: 'Racing EXPO Leeuwarden was weer onvergetelijk.'Het zit er weer op, de derde editie van Racing EXPO Leeuwarden. Maar liefst 24500 bezoekers uit het gehele land, tot zelfs uit Engeland en Duitsland, kwamen afgelopen weekend naar Leeuwarden. Om te genieten van de opening van het nieuwe race seizoen 2009. De organisatie had alles uit de kast gehaald om in deze tijd waar momenteel alleen nog maar over het credit crisis word gesproken, de aandacht naar zich toe te trekken. De stunt met de Stig op het zaailand, in het centrum van Leeuwarden was voor 400% geslaagd het werd een grote media hippe om een onherkenbare coureur in het wit. De organisatie van de Racing EXPO Leeuwarden wist met de stunt alle aandacht van de media naar zich toe te trekken. Wat gelijk extra reclame voor de beurs was.Leeuwarden City Race?
Door het op treden van de Stig met een race PORSCHE in de straten van Leeuwarden bracht vele mensen op een idee, waarom geen city race in Leeuwarden. We hoeven niet onder te doen voor Rotterdam aldus diverse bezoekers aan het race spektakel op het zaailand.
Of er daad werkelijk ooit een cityrace in Leeuwarden zal komen zal afhangen van de gemeente Leeuwarden.

Wat een beurs!
Op zaterdag morgen was het gelijk al druk in Leeuwarden. De deuren gingen op 12.00 uur open maar het eerste publiek stond al om half elf voor de deur te wachten om maar naar binnen te mogen. De organisatie werd verrast door standhouder ACNN zij hadden veelvoudig schaats kampioen Rintje Rintsma naar Leeuwarden laten komen om met een auto uit de BMW Ziengs cup van circuit Assen aan de start te verschijnen in de Live Action Arena. Naast Rintje was het Kypmantsje uit IJlst dit keer de grote publiekslieveling. Dit tracktor pulling team is al drie jaar te gast op de beurs in Leeuwarden. Maar kwam dit jaar zelf ook in actie.Door met bulderende motoren door de race arena heen te rijden. En dan de Extreme Globe van onze Finse motorrijders. Ongelofelijk wat deze mensen kunnen. Het publiek stond echt massaal om de globe heen en genoot van elke show. Mikka en Heidi vonden het zelf ook gezellig in Leeuwarden en genoten vol op van het enthousiasme van het aanwezige publiek. Op de beursvloer hadden de standhouders weer groter en massaler uit gepakt om maar de aandacht van het publiek te trekken. Er is duidelijk te zien dat de beurs met de jaren in kwaliteit toe neemt. Iets waar de organisatie zeer blij mee is, maar zelf ook hart aan werkt. Voor de organisatie is de beurs 2009 een groot succes geworden dankzij de inzet van alle vrijwilligers, standhouders, coureurs, en vooral ook de hulp van de media. Zonder jullie hulp word een evenement als Racing EXPO Leeuwarden onbetaalbaar. Er zijn al diverse auto en motorsport beursen in Nederland geweest. Maar er is bijna niet meer over. Afgelopen weekend geeft aan dat de auto en motorsport wel degelijk leeft in Nederland en dat de afstand naar Leeuwarden steeds kleiner word.

Het Autosport Gala van Leeuwarden.
De organisatie van de Racing EXPO Leeuwarden: WRO Promotions. Start komende weken met het volgende project en dat word het Autosport GALA van Leeuwarden. De Live Action Arena is tijdens de beurs altijd een groot succes met bom volle tribunes. WRO Promotions wil de Live Action Arena nog spectaculairder aan pakken. Met o.a. licht en lazer shows, vuurwerk, live muziek en een spectaculaire stuntshow. Meer informatie over de datum van dit evenement vindt u hier binnen kort over op de website www.racing-expo.

Met dank aan Anderfoto.nl voor de foto’s

Bron: Durk Osinga, Media Racing-Expo


          

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e66ce8
Onthoud mijn gegevens!