Racing EXPO nieuws: 'Racing EXPO Leeuwarden pakt groots uit. Nog meer spektakel op Nederlands enige echte auto en motorsport beurs.'De Engelse (blauw) en Nederlandse (oranje) Stockcar F1 'Two-Seater'

Elke race fan zal zich direct weer thuis voelen op de Racing EXPO Leeuwarden, zaterdag 23 en zondag 24 februari. Behalve veel te zien is er dit jaar ook extreem veel te beleven op de enige echte auto en motorsport beurs van Nederland. Al meer dan een maand lang is de beurs vloer vol geboekt en nog stromen de aanvragen binnen. Voor de race fans kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg van start gaan,nu de winter niet wil door zetten. In Leeuwarden krijgen ze alvast een voorproefje op het nieuwe race seizoen.Onderdelen te kust en te keur.
Stand houders uit geheel Nederland, België, Duitsland en Engeland komen met de mooiste stands naar Leeuwarden. Voor de coureurs die nog niet geheel klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Is de Racing EXPO Leeuwarden de plek om te shoppen, gezien de vele auto en motorsport bedrijven en toeleveranciers die er aanwezig zijn. Van sportstuur tot race overall, en van helm tot uitlaat. Maar ook de miniatuur auto's en mini bike's zijn volop verkrijgbaar net als diverse race en tuning magazines, gereedschap en merchandise alles wat maar iets met auto en motorsport te maken heeft is aanwezig. Na de geslaagde beurs van 2007 met goede handel, kijken de stand houders rijkelijk uit naar de komende beurs, en pakken nog groter uit met nog meer beurs aanbiedingen, waar de bezoekers alleen maar van kunnen profiteren.

Dakar trucks en nog veel meer.
Stockcars, tractor pulling, wegrace motoren, Dakar trucks, Autocross, Formule 3, Mini bike's  Fun Buggys, Quads, Dragsters,  Motorspeedway, Oval racing, noem het maar op het is er allemaal weer te zien. Wat dacht u van de race en service truck van het Ginaf Rally Power team. De race truck is al vaak op tv te zien geweest maar de service truck is net zo imponerend om van dichtbij te zien met zijn acht aangedreven wielen. Naaste de twee trucks van Ginaf Rally Power zijn ook de twee trucks van het autotrack.nl – Hamar installaties team van Deijne aanwezig. En wat te denken van het Tachyon Motorsports met hun Mack truck en enkele klassieke racewagens. En de Westfield,  de nieuwste race klasse van de Nederlandse circuits. Het publiek krijgt deze wagen voor het eerst te zien. Vol op primeurs in Leeuwarden en veel te veel om zo in het kort even op te noemen.

Stuntshow in de Live Action Arena,
Het was de sensatie van de vorige beurs. Publiek wat tien rijen dik achter de dranghekken stond te kijken naar de stuurman's kunsten van de diverse coureurs in verschillende auto's en motoren. Dit jaar is de show nog spectaculairder om te zien. Wederom zullen er stockcars in actie komen maar ook de superklasse van Ter Apel zal te gast zijn. En ook de autocross is weer vertegenwoordigd net als de supermotard en de Speedway motoren.Nieuwe in de show zijn de Extremedrifters. Mannen die het sturen tot 100% onder de knie hebben ze laten de wagen alle kanten uit rijden als of er op ijs word gereden. En toch niks raken Voor dat deze coureurs de bocht in duiken staan hun wagens al dwars. Een sensatie om te zien.En als dat nog niet genoeg is zal ook Wheely Boy een van Nederlands beste motor stunt mannen de arena betreden en wat deze jongeman met zijn KTM motor kan is met geen pen te beschrijven. Remmen op het voorwiel. De ene wheely na de andere als of het de gewoonste zaak van de wereld is. En meer op een wiel rijden dan op twee. Als u denkt dat u redelijk over motor beheersing beschikt, nou daar denk u heel anders over als u Wheely boy in actie heeft gezien.
Ook het publiek wordt actief betrokken in de Live Action Arena. Zo wel in de stockcar F1 Duozitter's als in de drift wagens zullen mensen uit het publiek mee kunnen rijden en kennis kunnen maken met dit race geweld.

Show & tuning plein
Maar liefst een kleine 150 wagens doen er mee aan de show en shine wedstrijd wie komt met de mooiste gepimte auto naar Leeuwarden. Van de originele auto is meestal nog maar weinig over , deze auto liefhebbers halen alles uit de kast om van hun eigen heilige koe iets speciaals te maken waar door ze opvallen tussen al die grijze muisen op de snelweg. Zo zal er een Honda CRX die al op 45.000,- is getaxeerd. Naast de vele show auto's ook een zeer groot aantal standhouders uit de tuning wereld. Met groten namen als Meguiars, Ground Zero, Fusion, ACR Leeuwarden, zeer opvallend zal de Pioneer geluidsboxen container op de stand van autoshop van der laan uit Drachten zijn. Een container die vol met boxen hangt en die je echt doet beseffen waar je trommelvliezen zitten. Het show en tuning plein op de Racing EXPO Leeuwarden is gelijk de grootste tuning show van Noord Nederland.

Tim Coronel in Leeuwarden
Op zondag 24 februari zal auto coureur en presentator van het tv programma auto experience Tim Coronel op uitnodiging,van het nieuw auto magazine Actueel sportief,aanwezig zijn in Leeuwarden. Naast zijn aanwezigheid op de stand van Actueel sportief zal Tim ook een van de drie jury leden zijn voor de show en shine wedstrijd. En tevens zal hij ook de prijzen uitreiken voor deze competitie. Tevens zal Tim ook de prijzen uitreiken voor de deelnemers aan de stockcar F1 radio controle en de radio controle Extreme Drift wedstrijden.

Live Uitzendingen door radio NL,
Zo wel zaterdag als op zondag zullen de mensen van Radio NL, live uitzenden vanaf de beursvloer in Leeuwarden. En zullen diverse sfeer impressies de lucht in slingeren.
 De Radio NL dj's  zullen er alles aan doen om de Racing EXPO Leeuwarden bekend te maken bij het grote publiek. En proberen uit te leggen waarom de luisteraars van Radio NL de zondags naar de beurs moeten komen.Fotoshoots
Zo wel op zaterdag als zondag grijpen diverse fotografen van website’s en magazines, de beursvloer van de Racing EXPO Leeuwarden aan om rond te lopen met hun pits poesen. Een groot aantal fotografen heeft zich aangemeld om op de Racing EXPO Leeuwarden foto reportages te mogen maken. Maar ook op diverse stands zijn vol op promo babe's aanwezig. De sfeer van de startgrid bij een f1 wedstrijd zal dan ook zeker niet ontbreken in Leeuwarden.

Openingstijden:
Racing EXPO Leeuwarden 2008 vindt plaats op 23 en 24 februari in het WTC expo te Leeuwarden. De openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 18.00 uur.
Zie ook www.racing-expo.nl

Bron: Durk Osinga www.racing-expo.nl  
 
    

  

  
  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
897dec
Onthoud mijn gegevens!