Racing EXPO Leeuwarden 2008 - 'Groter, mooier & spectaculairder be there.'Sexbierum, 30 oktober
Het auto en motorsport seizoen 2007 loopt ten einde, toch zijn de diverse clubs, verenigingen en organisatoren maar ook coureurs en race teams al weer volop bezig voor het volgende seizoen : 2008. En waar een seizoen eindigt moet het ook weer geopend worden. 23 & 24 februari gebeurd dat in het WTC expo hallen in Leeuwarden.

Waar momenteel de dominoblokjes worden opgebouwd en nog enkele grote beursen plaats vinden als boot Holland, Huis en Tuin, zijn eind februari de brullende motoren weer de hoofdmoot.

Voor de tweede maal vindt er in de Friese hoofdplaats een mega auto en motorsport evenement plaats, waar menig beurs organisaties jaloers op zijn. Waarom lukt het in Leeuwarden wel terwijl andere grote plaatsen in Nederland moeite hebben met een beurs als de Racing EXPO Leeuwarden. Het is eigenlijk heel simpel de organisatie achter deze beurs bestaat uit een groep liefhebbers die alles over hebben voor de auto en motorsport en het gehele jaar door op diverse circuits zijn te vinden. Tweede sterke punt is door goede samenwerking met de verhuurder van het complex, men de standhuur extreem laag houd zo dat beurs deelname voor grote maar vooral ook voor kleine ondernemers uit de auto en motorsport wereld en vooral ook raceteams aantrekkelijk en betaalbaar blijft.
Dit blijkt ook wel uit de eerste inschrijvingen voor de show van 2008 die al binnen zijn. De standhouders van de eerste show vragen massaal meer standruimte aan dan afgelopen editie. Het geeft de organisatie een goed vertrouwen om er een nog mooiere show van te maken.

In tegenstelling tot 2007 zijn nu alle hallen in het WTC expo complex gehuurd,
en zijn als volgt in gedeeld ;
De auto en motorsporthal bied alles op het gebied van de auto en motorsport werkelijk in de breedste zin van het woord. Diverse standhouders staan er met hun producten, onderdelen of racing merchandise. Clubs en verenigingen brengen hun race agenda’s aan de man. En verschillende race teams presenteren hun nieuwe race bolides en nodigen hun sponsor uit voor een extra dagje uit in de kille wintermaanden. Ook de pitspoesen zijn in deze hal volop aanwezig

De tweede hal is voornamelijk gevuld met alles op het gebied van show en shine, of te wel de getunde en gepimte auto’s. Beter bekend van het tv programma de grote beurt en de film the fast and the furious. De Racing EXPO Leeuwarden is dan ook de tuning en car sound show van Noord Nederland  Als er ergens op auto’s om gepoetst word dan is het wel in deze hal. De ene auto blinkt nog meer dan de ander. En al dat moois gaat gebaat bij de heftige beats uit de talrijke speakers die in sommige wagens aanwezig zijn. Ook tijdens deze show is er weer een show en shine contest wie brengt de mooiste auto naar Leeuwarden, en gaat met een gevulde enveloppe en een mooie beker weer naar huis.

Hal drie is totaal nieuw voor de organisatie, en hier mee begeeft de organisatie zich ook op gladijs. Maar het is dan ook op verzoek van de eigenaar van het WTC expo complex.
Het is de nostalgia hal. Alles oude auto’s motoren, trucks, tractoren noem het maar op is in deze hal welkom. Het gaat hier niet alleen om racemateriaal maar echt het oude rijdende materiaal wat bij menig verzamelaar in de schuur staat en af en toe met mooie zonnige dagen naar buiten komt. Even terug in de tijd met die oude T-Fordjes, de Nortons en BSA en ga zo maar door. Alle wat oud is en rijd is in deze hal welkom.

En als laatste hebben we natuurlijk de klapper, de live action arena.
Hier scheuren de auto’s en motoren razend snel in de rondte. Alsof het de belangrijkste race van het jaar is. Afgelopen jaar stonden de mensen in rijen van tien dik te genieten van wat er allemaal in deze race arena gebeurde. De coureurs ging werkelijk tot het uiterste om het talrijke publiek maar te vermaken. De organisatie is dan ook bedolven onder de verzoekjes om mee te mogen doen aan deze demonstraties in de live action arena.

Om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurd in Leeuwarden kan men terecht op de website www.racing-expo.nl Voor bedrijven of coureur / raceteams die geen schriftelijke uitnodiging hebben gehad kunnen via de link aanmelden en een inschrijfformulier downloaden.
De grote kracht achter Racing EXPO Leeuwarden: de deelname aan de beurs is voor elke ondernemer betaalbaar, Leeuwarden is filevrij te bereiken, Relatief goedkope hotelkamers in de omgeving van het WTC expo complex. Extreem goedkoop parkeren.

De Racing EXPO Leeuwarden 2008 zal 23 februari om 10.15 uur spectaculair worden geopend, dit wordt pas de laatste week voor de show bekent gemaakt. Tevens zal er in februari op radio NL volop reclame gemaakt worden in geheel Nederland. Tevens kan men dan gratis kaarten winnen op deze radiozender.


Bron: Media Racing Expo / Foto’s: ASF


  
 
    

  
 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
58315f
Onthoud mijn gegevens!