Indy Lights nieuws: 'BRAND AAN BOORD ZORGT VOOR EINDE RACE JUNIOR STROUS'LONG BEACH, CALIFORNIË (USA), 20 APRIL 2009 – Op het stratencircuit van Long Beach heeft Junior Strous in de Firestone Indy Lights race voortijdig de strijd moeten staken. Door een hevig uitslaande brand in het motorcompartiment moest Strous zijn bolide noodgedwongen na slechts één ronde aan de kant zetten. De inwoner uit Wassenaar wist gedurende het raceweekend uiteindelijk nog wel een paar kostbare punten te pakken. Na drie verreden races behoudt Strous de leiding in het Amerikaanse Indy Lights kampioenschap met totaal 107 punten. Lees verder...

IRL nieuws": 'JUNIOR STROUS SCOORT TWEE OVERWINNINGEN OP RIJ!'ST. PETERSBURG, FLORIDA (USA), 05 APRIL 2009 – Junior Strous was dit weekend heer en meester op het stratencircuit van St. Petersburg, Florida (USA). De Nederlander pakte bij zijn debuutraces in de Firestone Indy Lights net als gisteren opnieuw de volle winst! Met zijn dubbele zegereeks bouwde Strous zijn leidende positie in het algemeen klassement verder uit. Na twee races heeft de 22-jarige coureur totaal 100 punten verzameld. Lees verder...

IRL nieuws: 'BRILJANTE ZEGE JUNIOR STROUS OP ST. PETERSBURG!'ST. PETERSBURG, FLORIDA (USA), 05 APRIL 2009 - Junior Strous heeft zijn debuut in de Firestone Indy Lights serie op het stratencircuit van St. Petersburg (Florida, USA) beklonken met een prachtige overwinning. Door polesitter JR Hillebrand halverwege de race op magistrale wijze te passeren, wist de Nederlander zich naar een briljante overwinning te rijden. Met de hierbij behorende 50 punten neemt Junior Strous ook direct de leiding in het kampioenschap. Morgen (zondag) zal Strous in de afsluitende race opnieuw van de eerste startrij vertrekken Lees verder...

IRL nieuws: 'JUNIOR STROUS TEST OP SEBRING INTERNATIONAL RACEWAY'SEBRING (USA), 28 MAART 2009 – Junior Strous zal komende zondag en maandag (29 en 30 maart aanstaande) een laatste privétest in zijn Firestone IndyCar Light gaan rijden op de Sebring International Raceway.

Een aantal IndyCar Light teams hebben deelgenomen aan de open testdag op het circuit van Barber Motorsports Park (Alabama), WCG Racing en Junior Strous waren daar afwezig omdat het team besloot het komend race seizoen in Sebring voor te gaan bereiden.

Lees verder...

IRL nieuws: 'Robert Doornbos gaat testen in Homestead'Robert Doornbos gaat volgende week voor het eerst op een oval testen. Dat meldt de website van de coureur.

Luyendyk
Op maandag, dinsdag en woensdag rijdt de Rotterdammer op het circuit van Homestead. Doornbos wordt bij zijn debuut in de IndyCar Series begeleid door Arie Luyendyk.

Newman/Haas/Lanigan
Het is al een aantal weken publiek geheim dat Doornbos dit jaar gaat rijden voor het team Newman/Haas/Lanigan, maar manager Lodewijk Varossieau wil de deal niet bevestigen.

IRL nieuws: 'Geen nieuws op Bobby D Day'Op 17 februari zouden de plannen van Robert Doornbos officieel bekend worden gemaakt via zijn website. Maar na een dag lang wachten, geen nieuws op Bobby D Day. Wegens organisatorische redenen laat het nieuws nog op zich wachten.

Geheim
Het nieuws, dat Doornbos in de IndyCar Series gaat rijden, is het slechtst bewaarde geheim in de Nederlandse autosport. Diverse media meldden weken geleden al dat de Rotterdammer in Noord-Amerika zou gaan rijden en zijn handtekening had gezet onder een contract met het team Newman/Haas/Lanigan. Manager Lodewijk Varossieau wilde toen de deal nog niet bevestige Lees verder...

IRL nieuws: 'Doornbos dolgelukkigINDIANAPOLIS -  Robert Doornbos stapte gisteren als een dolgelukkig man in het vliegtuig dat hem naar Europa terugbracht in de zekerheid dat hij straks weer naar de Verenigde Staten kan terugkeren als indycarcoureur bij het topteam Newman/Haas/Lanigan Racing. Hij tekende er een éénjarig contract met opties op 2010 en 2011. Zijn teamgenoten zijn de Amerikaan Graham Rahal, de zoon van oud-indycarrijder Bobby Rahal, en de Venezolaanse rijdster Milka Duno. Lees verder...

IRL nieuws: ‘Robert Doornbos op weg naar VS voor medische keuring’

 Robert Doornbos is op dit moment onderweg naar de USA voor een medische en fysieke test.

Op zeer korte termijn verwacht het management van Robert bekend te maken wat Robert in 2009 gaat doen naast zijn verplichtingen voor A1 Team Nederland.

Bron: www.robertdoornbos.com

IRL nieuws: 'Duidelijkheidover wel of geen contract Robert Doornbos in IRL met team Newman Haas Lanigan..'Verscheidene nieuwsbladen suggereren dat Robert Doornbos al een contract heeft getekend om in 2009 te gaan racen voor Newman Haas Lanigan. Graag bevestigen wij dat de onderhandelingen met IRL teams zich in het laatste stadium bevinden. Maar zo lang er geen officieel persbericht op deze website staat, is er geen deal. We hopen dat we Bobby D’s plannen zeer snel kunnen aankondigen.
 
Als alles volgens plan gaat, zullen we Robert volgend seizoen in IRL zien vechten voor het kampioenschap. Op dit moment richt Robert zich op A1 Team Nederland. Het team van Jan Lammers is zeer dichtbij de eerste overwinning van dit seizoen. Bron: Media www.robertdoornbos.com

IRL/Champcar nieuws: 'Robert Doornbos tekent bij Newman/Haas/Lanigan'Robert Doornbos heeft een contract getekend bij Newman/Haas/Lanigan uit de Indy Racing League. Dat meldt Autosportnieuws.be. De website baseert zich op anonieme bronnen.

Mondelinge overeenkomst
Manager Lodewijk Varossieau wilde tegenover de website alleen kwijt dat er een mondelinge overkomst is met én van de drie topteams in de Amerikaanse raceklasse. "Het is 99 procent zeker dat Robert ook bij dit team zal tekenen", aldus Varossieau. (Bron RTLGP / Foto Raceflash)

IRL nieuws: 'Race op Belle Isle in Detroit geschrapt'De financiële crisis heeft opnieuw een 'slachtoffer' geëist. Ditmaal is de race van de Indy Racing League (IRL) op Belle Isle in Detroit op 6 september 2009 geschrapt.

Geld
"We kunnen in deze moeilijke tijden niet méér geld vragen van de partijen die de race steunen", liet organisator Bud Denker in de Amerikaanse krant Detroit Free Press weten.

Kalender
Door het afhaken van Belle Isle telt de IRL-kalender in 2009 17 races. Of er nog een vervangende race wordt georganiseerd is op dit moment nog niet duidelijk. (Bron: RTLGP)

IRL nieuws: 'Doornbos en Viso bij HVM Racing in 2009'Robert Doornbos rijdt zeer waarschijnlijk volgend jaar bij HVM Racing in de Indy Racing League. Zijn teamgenoot wordt de Venezuelaan EJ Viso.

Email
Hoewel er nog niets officieel is bevestigd, lijkt de kans zeer groot dat Robert Doornbos volgend seizoen in de Indy Racing League rijdt voor HVM Racing van eigenaar Keith Wiggins. Lees verder...

Atlantics Series nieuws: 'JUNIOR STROUS GAAT VOOR TITEL!'LONG BEACH (CALIFORNIË), 16 APRIL 2008 – Junior Strous staat aan de vooravond van een nieuwe stap in zijn autosportcarrière. Dit weekend vindt op het stratencircuit van Long Beach (Californië, Amerika) de seizoensopening plaats van de Atlantics Series. Een zeer competitieve klasse die als springplank geldt naar de top van de Amerikaanse autosport, de IndyCar Series. Na een moeilijk seizoen in 2007, waarin Strous door een zware polsblessure niet het gewenste niveau behaalde, heeft de rijder van het Condor Motorsports Team Holland voor het komend autosportseizoen zijn vizier gericht op de titel in het Amerikaanse Atlantics kampioenschap. Hij weet zich gesteund door zijn goede testresultaten op Buttonwillow Raceway, Laguna Seca en Houston. Lees verder...

IRL nieuws: 'Graham Rahal boekt historische zege'Graham Rahal heeft in St. Petersburg de eerste IRL-race uit zijn carrière gewonnen. De Newman/Haas/Lanigan-coureur is de eerste Champ Car-coureur die een IRL-race wint na de hereniging.

Kanaan
De eerste ronden van de race werden achter de safetycar verreden omdat het flink geregend had in St. Petersburg. Polesitter Tony Kanaan verloor al snel de leiding aan Justin Wilson. Lees verder...

IRL nieuws: 'Dixon wint eerste race na hereniging'Scott Dixon scoorde in Homestead een historische zege door de eerste race te winnen na de hereniging van Champ Car en de Indy Racing League.

Kanaan
Dixon mocht tijdens de race niet klagen over gebrek aan geluk. De race werd voor een groot gedeelte gedomineerd door Tony Kanaan. Zeven ronden voor het einde werd de Braziliaan uit de race getikt door achterblijver Ernesto Viso, waardoor Dixon onbedreigd naar de zege kon rijden. Lees verder...

IRL nieuws: 'IRL maakt 26-wagens tellend startveld bekend'De IndyCar Series heeft vandaag een 26-wagens tellend startveld voor de openingsrace van het seizoen op Homestead bekend gemaakt. Op deze lijst staat één grote verrassing; HVM Racing zal dit jaar met Ernesto Viso aan de start verschijnen. Voor Robert Doornbos betekent dit nieuws dat hij waarschijnlijk de race in Homestead vanaf de zijlijn zal moeten zien. Lees verder...

IRL nieuws: 'Walker Racing trekt zich terug uit IndyCar'Nog geen twee weken nadat Walker Racing het papierwerk voor de inschrijving bij de IndyCar Series inleverde, heeft het team bekend gemaakt dat het zich terug zal trekken uit de 'herenigde’ raceserie. Craig Gore heeft het team met het Team Australia project verlaten en neemt naast zijn coureurs ook de Aussie Vineyards sponsoring met zich mee, waardoor Walker Racing over onvoldoende financiële middelen voor het komende seizoen beschikt. Lees verder...

IRL nieuws: ' Wie is Helio Castroneve'Helio Castroneves is known for his signature victory celebration of climbing the fence, but there is more to the two-time Indianapolis 500 champion than racing.

The Brazilian has been featured on the pages of People, Cosmopolitan, Esquire and Sports Illustrated and is very close to his family.

Lees verder...

IRL nieuws: 'Werkzaamheden Indianapolis op schema'
De werkzaamheden aan de Indianapolis Motor Speedway, waar in september 2008 een tweede Grand Prix op Amerikaanse bodem zal worden verreden, liggen vooralsnog op schema.
De asfaltering van twee nieuwe bochtensecties is inmiddels afgerond en daarmee zijn de meest omvattende fasen van het project afgerond. Lees verder...

IRL nieuws: 'Treibstoffdrama in Chicago: Franchitti ist Champion!'In einer der dramatischsten Entscheidungen der Motorsportgeschichte sicherte sich Dario Franchitti mit einem Sieg in Chicago den IndyCar-Titel.

Viel wurde in den vergangenen Tagen über die spannende Situation vor dem Saisonfinale der IndyCar-Serie geschrieben, doch was sich in den letzten Runden des letzten Rennens 2007 in Chicago abspielte, übertraf alle Erwartungen: In einer der dramatischsten Entscheidungen der Motorsportgeschichte sicherte sich Dario Franchitti (Andretti/Green) den Titel! Lees verder...

IRL nieuws: 'Tony Kanaan wint in Detroit'Tony Kanaan heeft zondag de Detroit Belle Isle Grand Prix op zijn naam geschreven. Het was voor de Braziliaan de derde overwinning in de laatste vier races.

Prestatie
Danica Patrick boekte haar beste prestatie ooit door als tweede te eindigen voor Dan Wheldon. Lees verder...

IRL nieuws: 'Patrick bleibt der IndyCar-Publikumsliebling'


Titelkampf hin, Titelkampf her: Das Rennen in Detroit hat wieder einmal gezeigt, dass Danica Patrick der Superstar der IndyCar-Serie ist.

Seit ihrem vierten Platz beim Indy 500 vor zwei Jahren, als sie bis kurz vor Schluss sogar in Führung lag, ist Danica Patrick der unumstrittene Superstar der IndyCar-Serie. Daran haben auch die eher bescheidene Saison 2006 und der aktuelle Titelkampf zwischen Dario Franchitti und Scott Dixon, der medial alles andere in den Schatten stellt, nichts geändert. Lees verder...

IRL nieuws: 'Franchittis stiller Ärger auf Andretti...'Was für ein Pech für Dario Franchitti! Der Schotte war beim gestrigen IndyCar-Rennen in Sears Point unterwegs zu einem für die Meisterschaft ganz wichtigen Sieg, als er während der Serie der letzten Boxenstopps ausgerechnet von seinem Teamkollegen Marco Andretti getroffen wurde. Dabei erlitt sein Frontflügel einen Schaden.
Was war passiert? Franchitti hatte seinen letzten Stopp bereits absolviert, als Andretti an die Box kam und natürlich großen Ehrgeiz hatte, durch seinen längeren Stint in Führung zu gehen. Lees verder...

IRL nieuws: '2007 IRL Michigan Dario Franchitti Flip Crash!!'

Lees verder...

IRL nieuws: 'Kanaan gewinnt - Horrorcrash von Franchitti'Tony Kanaan gewann hauchdünn ein unglaubliches IndyCar-Rennen von Michigan vor Marco Andretti - spektakulärer Massencrash in Runde 143.
Das Firestone 400 von Michigan begann zwar mit fast fünfstündiger Regenverspätung, doch die Zuschauer, die auf den halbleeren Tribünen des Superspeedways ausgehalten hatten, wurden mit dem bislang besten IRL-Saisonrennen belohnt, in dem alles enthalten war, was den US-amerikanischen Motorsport auszeichnet - und alle Piloten blieben gesund.

Lees verder...

IRL nieuws: 'Opnieuw zege voor Scott Dixon'De strijd om de titel in de Indy Racing League wordt spannender en spannender. Scott Dixon verkleinde opnieuw zijn achterstand op klassementsleider Dario Franchitti.

Kop
Dixon, die zijn verjaardag vierde, boekte in Mod-Ohio zijn derde overwinning op rij. De Nieuw-Zeelander pakte de leiding in de race met negen ronden te gaan toen Franchitti een tankstop moest make Lees verder...

IRL (Indy Car) nieuws: 'Hornish Holds Off Challengers in Thrilling Texas Run'It took an atypical seven races for his first win of 2007, but Sam Hornish Jr. was dominant in the second half of Saturday night's Bombardier Learjet 550K, holding off a determined late-race charges from Tony Kanaan and Danica Patrick to score his record third victory of his IndyCar Series career victory at Texas Motor Speedway. Lees verder...

IRL (Indy 500) nieuws: 'Regen bezorgt Franchitti winst in Indy 500'Dario Franchitti heeft de 91ste Indy 500 op zijn naam gezet. De Schot kreeg de zege in de schoot geworpen toen de geneutraliseerde race in de 166ste ronde afgeblazen werd vanwege hevige regenval. Enkele ronden eerder had Franchitti ervoor gekozen geen pitstop te maken terwijl de koplopers dit wel deden. Deze beslissing pakte uitstekend uit voor de rijder van Andretti Green Racing. Lees verder...

Indy 500 nieuws: 'Auch bei der 91. Auflage noch Premieren'

Bericht van onze Duitse correspondent


Ausgerechnet Danica Patrick könnte Michael Andretti den ersehnten Triumph in Indianapolis wegschnappen - Überblick aller Sieger seit 1911
Lees verder...

IRL Indy 500 / Le mans nieuws: 'Autosportklassiekers op RTL7'Naast het standaardpakket aan auto-en motorsport zendt RTL 7 de komende weken twee vermaarde, klassieke, races uit. De Indy 500 en de 24 uur van Le Mans.

De legendarische 500 mijlsrace in Indianapolis is het grootste racespektakel ter wereld maar ook het grootste eendaagse sportevenement, met meer dan een half miljoen bezoekers. Door de jaren heen reden vele grote namen de Indy 500, zoals de Nederlander Arie Luyendijk (die twee keer won) maar ook oud Formule 1-coureurs Jackie Stewart, Jim Clark, Graham Hill, Mario Andretti, Nelson Piquet en Nigel Mansell. Jacques Villeneuve won de race in 1995, Juan-Pablo Montoya zegevierde in 2000.

Lees verder...

IRL nieuws: 'Familie Andretti op zoek naar opvolger Mario'

 In 1969 won Mario Andretti de Indianapolis 500. Sindsdien proberen onder meer zijn zoon Michael en kleinzoon Marco in de voetsporen te treden van de voormalig wereldkampioen Formule 1.

Winst
Vorig jaar leek na 37 jaar eindelijk weer een Andretti te winnen, maar opnieuw ging er iemand anders vandoor met de winst. Sam Hornish jr. wist in de laatste ronde Marco in te halen en op de finish slechts 0'0635''" voor te blijven. Lees verder...

IRL Indycar nieuws: 'Startgrid Indianapolis 500 compleet'De startgrid van de Indianapolis 500 is bepaald. De 33 namen zijn bekend. Phil Giebler wist op Bump Day Jimmy Kite van het laatste startbewijs af te houden.

Sneller
Giebler, die zaterdag tijdens de kwalificatie nog crashte, was in vier ronden veel sneller dan Kite. De voormalig A1GP-rijder kwam tot een gemiddelde van 353,471 km/u, terwijl Kite niet sneller ging dan 345,249 km/u. Lees verder...

IRL (INdy car) nieuws: 'Hearn, Giebler Complete Indy Starting Field'Veteran Roberto Moreno led the way in final qualifying Sunday for the Indianapolis 500, and provided most of the “Bump Day” excitement by withdrawing his previous day’s qualifying run of 216.229 mph and then re-qualifying more than four miles an hour faster to secure his place in the 91st running of the Memorial Day Classic. Lees verder...

Indy 500 nieuws: 'Danica Patrick zet de toon'Na twee dagen rust op de Indianapolis Speedway gingen de trainingen voor de Indy 500 weer van start. Danica Patrick was uiteindelijk de snelste.

Dixon
De Amerikaanse concentreerde zich op de vier kilometer lange oval op het simuleren van de race. Ze was met een tijd van 40.6891 seconde net een tiende sneller dan Scott Dixon. Vlak daarachter kwam de winnaar van vorig jaar Sam Hornish Jr. Lees verder...

Indy 500 nieuws: 'Dixon klokt snelste tijd van de week'Scott Dixon heeft de derde trainingsdag afgesloten als snelste. De Nieuw-Zeelander klokte twee minuten voor het einde van de sessie een tijd van 39'7398''" met een snelheid van 364,473 kilometer per uur.

Top drie
Het was zeer spannend op de derde dag. In het laatste kwartier waren er veel wisselingen aan de kop. Danica Patrick kwam zeer dichtbij de tijd van Dixon. De Amerikaanse klokte 39'7601'". Dan Wheldon, de eerste twee dagen de snelste, eindigde als derde (39'7868''"). Lees verder...

IRL 'Indycar' nieuws: 'Michael Andretti Leads Opening Indianapolis 500 Opening Day'

Bericht van onze Amerikaanse correspondent


Michael Andretti strapped himself back into the cockpit of an IndyCar in preparation for this year's Indianapolis 500. Andretti set the fastest time of the day.

Rookie Milka Duno completed the four phases of the Rookie Orientation Program on the Opening Day of preparations for the 91st running of the Indianapolis 500

Lees verder...

IRL nieuws: 'Wheldon oppermachtig in Kansas'Dan Wheldon startte de voorbereidingen voor de Indy 500 van volgende maand op de perfecte manier door een overwinning in de Kansas Lottery Indy 300. ZIjn belangrijkste concurrent Tony Kanaan viel ver terug door een botsing met teamgenoot Danica Patrick. Lees verder...

IRL (Indycar) nieuws: 'With Motegi in rearview mirror, Kansas is callin. By Sarah Fisher'The whole team -- and our track equipment -- cleared customs Monday night from Japan to get ready for this weekend's race in Kansas City. By far the hardest part was getting our bodies to regroup after our internal clocks were set on Japan time, which is 13 hours ahead of Eastern time. Luckily for me, my first thing Tuesday wasn't until noon: my hair appointment! Lees verder...

IRL nieuws: 'Kanaan Fast & Efficient To Win Twin Ring Motegi'Tony Kanaan not only had one of the fastest IndyCars today at the Honda-owned Twin Ring Motegi circuit, it also was the most fuel-efficient and that combination proved impossible to beat as the Andretti Green Racing driver and 2004 series champion claimed his first victory of 2007 at the Bridgestone Indy Japan 300. Lees verder...

IRL Indycar nieuws: 'AGR's Tony Kanaan Breaks Ganassi, Penske IndyCar Dominance!'


Andretti Green driver Tony Kanaan won the IRL IndyCar race at the 1.5-mile egg shaped oval in Motegi, Japan.

The dominance of the red cars (Penske and Ganassi) on the 1.5-mile or larger ovals over the last 18 monthes has finally been broken.
It was Andretti Green driver Tony Kanaan who broke through at the Indy Japan 300 to capture his first win of the season, and first win at the circuit in 10 tries (5 IndyCar, 5 CART). Lees verder...

IRL nieuws: 'Castroneves op pole in Motegi'
Helio Castroneves start zaterdag vanaf pole position tijdens de Indy Racing League-race in het Japanse Motegi. De Braziliaan bleef Dan Wheldon en Tony Kanaan voor.

Danica Patrick
Na haar de snelste tijd in de trainingen moest Danica Patrick genoegen nemen met plek vier. De Amerikaanse had 26.7881 seconden nodig voor een rondje op de 2,493 kilometer lange oval. Lees verder...

IRL nieuws: 'Meira vervangt Junqueira in Sjanghai'Indycar-coureur Vitor Meira rijdt komend weekend voor Team Brazilië tijdens de A1GP-race in Sjanghai. Hij vervangt Bruno Junqueira die verplichtingen heeft in de Champ Cars.

Vrouw
Naast de aanstelling van Meira heeft het team onder leiding van tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Emerson Fittipaldi bevestigd dat Bia Figueiredo de rookie sessies rijdt.

Lees verder...

IRL Indycar nieuws: 'Fisher re-signs with TAG Heuer 'Dreyer & Reinbold Racing driver Sarah Fisher has re-joined TAG Heuer's team of brand ambassadors, which include Jeff Gordon, Tiger Woods and Maria Sharapova.

Fisher will help promote the Swiss watchmaker's Formula 1 series of timepieces as well as TAG Heuer's eyewear line.

Lees verder...

IRL nieuws: 'Castroneves Fights Through Gearbox Trouble to Win St. Petersburg IndyCar Race'If you think the results of this third annual Honda Grand Prix of St Petersburg have a sense of déjà vu, you’d be correct. Helio Castroneves climbed the Turn 1 fence for the second year in a row after leading all but 95 laps for his 12th Indy Racing League IndyCar Series victory. Lees verder...

IRL nieuws: 'Wheldon Dominates IndyCar Series Opener in Miami'For the third consecutive time, Dan Wheldon has won the IndyCar Series season opener at Homestead-Miami Speedway, leading teammate Scott Dixon home by more than six seconds in a dominating performance for both the 2005 series champion and the entire Target Chip Ganassi Racing organization. Defending series champion Sam Hornish Jr. rounded out the top three finishers, but was more than 17 seconds behind at the checker. Lees verder...

IRL nieuws: 'Wheldon Flashes to Win in IRL IndyCar Season Opener'24-03-2007 - Dan Wheldon made it a yawner of a victory in the XM Satellite Radio Indy 300 on the 1.485-mile Homestead-Miami Speedway oval. This was Wheldon’s third consecutive win at this track and he beat teammate Scott Dixon by a massive 6.4993 seconds. Sam Hornish Jr. was third, an additional 17.4754 seconds in arrears. Lees verder...

IRL nieuws: 'Wheldon again fastest at Homestead'Ganassi driver leads final tune-up for 2007

The second night of IndyCar Series testing at Homestead concluded with teams working together to try their cars in heavy drafting conditions and eventually battling for positions as if they actually mattered. Dan Wheldon turned the best lap of the evening, circling the high banked 1.5mile oval in 24.9405 seconds (214.359miles per hour).

Lees verder...

IRL nieuws: 'Andretti mogelijk op vrijdag in Indianapolis''Eenmalige' test lijkt helemaal niet eenmalig

Honda zet Marco Andretti tijdens het Grand Prix-weekend in Amerika mogelijk in als vrijdagtester.
De jonge Amerikaan heeft deze winter al twee keer voor de renstal getest. En hoewel na de eerste test door het team werd bezworen dat het slechts om een eenmalig optreden ging, lijkt dit steeds minder waarschijnlijk.

De 19-jarige telg uit de beroemde Andretti-familie komt dit jaar uit in de Indy Racing League, maar dat vormt volgens de krant Indianapolis Star geen beletsel om in Indianapolis op de vrijdag te testen. Mocht het daadwerkelijk zover komen, dan zal Honda ongetwijfeld profiteren van de publiciteit die hiermee samenhangt.

Indycar nieuws: 'Michael Andretti Returns to Indy'Andretti will race this in this season's Indianapolis 500.
 
 
INDIANAPOLIS – Michael Andretti knew he couldn’t leave the driver’s seat at the Indianapolis 500. Not after last year.
Andretti finished third in 2006 Indianapolis 500, watching his son Marco place second by a few feet to winner Sam Hornish Jr. Michael Andretti led Laps 194-197 of the 200-lap race, falling just short of his long-sought first victory at Indianapolis

Lees verder...

IRL 'IndyCar' nieuws: 'Franchitti returns with AGR'

IndyCar and ALMS programme for Franchitti
 
Andretti Green Racing, the most successful team in Indy Racing League history, has announced that Dario Franchitti will return for the 2007 season.
Franchitti will return to the IndyCar Series with major sponsor Canadian Club Canadian whisky in the #27 entry. Canadian Club, in its second season of partnership with AGR, will also be an associate sponsor on AGR's IndyCar Series entries driven by Tony Kanaan and Danica Patric

Lees verder...