'TIME ATTACK' Circuitpark Zandvoort zondag 3 juni a.s.Op zondag 3 juni 2007 staat het Circuitpark Zandvoort volledig in het teken van het allernieuwste circuitfenomeen: Time Attack. Een échte performancedag vol actie, pk’s en techniek, waarbij de combinatie van auto en stuurmanskunst het verschil maakt. De straatlegale auto’s gooien al hun paardenkrachten in de strijd… welke coureur zet de snelste rondetijd neer?

Een echte primeur tijdens Autovisie Time Attack: Nordschleife (Nürburgring) recordhouder Michael Düchting zal meedoen aan deze ijzingwekkende strijd! En hij neemt zijn recordwinnende 370 pk sterke Donkervoort RS06 mee! Met deze auto heeft hij de snelste tijd op de Nordschleife neergezet, en wij zijn erg benieuwd of hij deze prestatie op het Circuit Zandvoort zal evenaren…

DEELNEMERSVELD VOL BEKENDE NAMEN!
Wat is een performance evenement zonder ervaren coureurs? Autovisie Time Attack verwelkomt namen zoals: Tim Coronel, Sebastiaan Bleekemolen, Nicky Pastorelli, Olaf Commijs, Denis Donkervoort, Marcel Roeleveld, Bas Plugge, Tom Coronel, Joep de Kort, Francesco Pastorelli, Bas Koeten, Mark Maaskant en nog vele anderen! De spanning tussen deze en alle andere coureurs zal te snijden zijn…

CHIPTUNER JEROEN DIK DOET MEE!
Bekende tuner Jeroen Dik (JDEngineering) gaat meerijden in de Autovisie Time Attack! Met een speciaal geprepareerde Golf 5 GTI 2.0 TFSI gaat hij de strijd aan in de Semi Pro Street klasse, waarbij het zelf achter het stuur zit. Zijn Golf heeft een complete motorombouw naar 400 pk, een versnellingsbakaanpassing én een speciaal verstelbaar onderstel. JDEngineering is gespecialiseerd in het chiptunen van VW, Audi, Seat en Skoda. Ze hebben veel ervaring met custom chiptuning, en wij zijn erg benieuwd naar de resultaten op 3 juni!

LINE-UP: VAN FERRARI TOT SAKER EN VEEL MEER!
Ook het wagenpark is groots in namen! Met een line-up van: Donkervoort’s, Ferrari’s, Mitsubishi Evo’s, Subaru Impreza’s, Porsche’s, Honda NSX’en, Lotus Elise’s, Nissan Skylines, Mazda RX7’s, Chevrolet Corvette’s, Ford Cosworth’s, Toyota Supra’s, Marcos, Saker’s, Carrera GT’s en een heuse Nascar gaat Autovisie Time Attack bijzonder spannend worden. Een gemiddelde van 350 pk per auto mag zeker indrukwekkend genoemd worden!

WAAROM MAG JE AUTOVISIE TIME ATTACK NIET MISSEN?
Er spelen verschillende factoren mee die Autovisie Time Attack tot een bijzonder én spectaculair evenement maken. Iedereen kan namelijk meedoen, of je nu professioneel coureur bent of niet. Je dient natuurlijk wel te beschikken over een snelle, straatlegale auto (voor Semi Pro Street en Pro Street). Het merk en type van de auto is niet belangrijk: dat maakt de strijd alleen maar spannender! Tijdens Autovisie Time Attack gebruiken de deelnemers het hele circuit, waardoor de strijd extra spannend wordt! Het gaat namelijk om die ene beslissende ronde, waarin de snelste tijd moet worden neergezet. Één foutje kan cruciaal zijn voor de tijd…

530 PK STERKE AUDI COUPÉ S2
Jeffrey Sol neemt met zijn Audi Coupé S2 deel aan de Semi Pro Street klasse. Zijn 530 pk sterke S2 heeft op het Duitse Autosport Festival in 2006 de 1e plaats gehaald in de turbo/lachgasklasse. Jeffrey heeft aan diverse sprint- en dragrace wedstrijden meegedaan en legt de 1/4 mijl af in zo’n 11,5 seconden.

SPECTACULAIRE DRIFTDEMO’S: NL DRIFT INVITATIONALS
Op zondag 3 juni kun je genieten van een Drift Challenge! De drifters gaan met hun driftwagens ervoor zorgen dat er flink wat burning rubber en gierende banden te zien (en te horen) zijn. Een unieke mogelijkheid om jouw favoriete drifthelden in actie te zien. Geniet van drifters als Lennard Wander met zijn Nissan Skyline R34 GTT (370 pk), Tom Coronel sr. met zijn Nissan Skyline R32 GTR (500 pk), Tim Coronel met zijn Nissan 350Z (450 pk), Remmo Niezen met zijn BMW M3 (315 pk), Paul Vlasblom met zijn BMW M3 (380 pk), Kees Kok met zijn BMW M3 (255 pk), Jasper Spaan met zijn Nissan 200SX (250 pk), Vernon Zwanneveld met zijn Toyota AE86 (160 pk), Joep de Kort met zijn Nissan Skyline R33 (400 pk), Berend van Berkel met zijn BMW M3 (386 pk), Bas Plugge met zijn Nissan S13 (380 pk), Leen Bruin met zijn Nissan Skyline R33 (400 pk), Jos bruin met zijn Nissan Skyline R33 (400 pk), WJ Dijkstra met! zijn Nissan 200SX S13 (250 pk), Frank van Heren met zijn Nissan 200SX S13 (310 pk) en Tim Tatje met zijn BMW Compact (265 pk). Mis het zeker niet!

GRIDGIRLS
De paddock ademt met honderden exclusieve performance cars plus stands van professionele bedrijven die pure, authentieke circuitsfeer. En daar horen natuurlijk Gridgirls bij! Gedurende de hele dag kun je met deze mooie dames van promo-girl.nl op de foto.

Ton Roks, hoofdredacteur Autovisie:
"Ik denk dat Time Attack het in zich heeft een jaarlijks terugkerend evenement te worden, want het heeft een unieke charme: je kunt namelijk met je eigen straatauto het circuit op en laten zien wat hij waard is en wat je zelf waard bent. Ik denk dat het zich tot een buitengewoon boeiend evenement kan ontwikkelen, omdat Time Attack zichtbaar kan maken welke vormen van tuning zinvol zijn en welke niet. Voor autoliefhebbers moet het geweldig zijn allerlei spannende auto’s in actie te zien. Lezen en schrijven over mooie auto’s is natuurlijk top, maar ze horen, zien en voelen is nog beter!"

Brian Klifman, organisatie:
"Begin dit jaar werd de knoop doorgehakt, ook in Nederland wordt het tijd voor een klasse waarin ervaren en minder ervaren coureurs kunnen laten zien wat zij waard zijn in combinatie met hun straatauto! Vooral in de Pro Street klasse zijn er bijzondere namen die je niet snel in één klasse tegen zou komen. Neem bijvoorbeeld namen als: Olaf Commijs, Bas Koeten, Joep de Korte en Bas Plugge. Maar dit is nog niet alles, geruchten gaan ook dat er ook rijders uit de bekende Nederlandse racefamilies mee gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan de familie Coronel of de familie Bleekemolen... Ik kijk in ieder geval echt uit naar 3 juni!" 

De paddock ademt met honderden exclusieve performance cars plus stands van professionele bedrijven die pure, authentieke circuitsfeer. En dat wordt alleen maar versterkt door het spektakel op de baan! Hier schittert de Autovisie Time Attack, afgewisseld met driftdemonstraties en spannende stunts. Ontmoet de crew en de coureurs in de pitboxen, en ontdek de techniek en het verhaal achter de Time-Attack. 

WAT IS TIME ATTACK?
Bij Time Attack kunnen aangepaste en getunede auto’s hun pk’s laten gelden op het circuit. Het draait erom wie de snelste rondetijd neerzet, het is dus een echte wedstrijd tegen de klok. Voor de tijdwaarneming wordt elke deelnemende auto voorzien van een transponder. Na (goed)keuring door de Time Attack officials krijgt iedere deelnemer de mogelijkheid om binnen zijn/haar klasse een aantal ‘verkenningsronden’ te rijden. Daarna gaat het échte werk beginnen! Met een interval gaan de deelnemers één voor één de baan op voor enkele opwarmronden (‘Inlap’), één ‘vliegende ronde (‘Flying lap’), waarin een tijd wordt gezet, gevolgd door een ‘uitloopronde’ (‘Outlap’).

De deelnemers van Autovisie Time Attack worden in drie klassen ingedeeld:
-          Semi Pro Street (coureur zonder circuitervaring,
            met een straatlegale auto)
-          Pro Street (coureur met circuitervaring, met een
           straatlegale auto)
-          Pro Non Street (coureur met circuitervaring, met een
           niet-straatlegale auto)

Bron: Media Time Attack / www.te2automotive.nl

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fe1ddf
Onthoud mijn gegevens!