Racing Expo nieuws: ‘10 & 11 Maart Racing EXPO Leeuwarden’
De ultieme auto en motorsportbeurs in het WTC expo

Na jaren van afwezigheid keert de auto en motorsport terug in Leeuwarden.
Op 10 & 11 maart gaan de deuren van het WTC expo aan de Heliconweg om 10.00 uur open voor de liefhebbers van zo wel auto en motorsport. Waar eind November nog dominoblokjes omvielen voor de SBS 6 camera’s zullen  nu diverse racewagens, karts en motoren in de rondte scheuren om de liefhebbers van gemotoriseerde sporten uit de winterslaap te hallen.

En in de hallen waar normaal de beurzen : Boot Holland en Huis en Tuin plaats vinden, staan deze nu vol met vele raceteams uit geheel Nederland en diverse standhouders met alles wat maar met auto en motorsport te maken heeft.

De Racing EXPO Leeuwarden word door vele coureurs gezien als de officiële opening van het nieuwe race seizoen. Zo zal er in de live action arena veel spektakel te zien zijn. Nog nooit eerder warden de Hot Rod rijders in Friesland deze race klasse met vooral Duitse coureurs is een genot om naar te kijken. En wat te denken van de minibike’s ze geven je even het idee dat je bij de TT van Assen aanwezig bent. En de eer van Leeuwarden word hoog gehouden door Wereld Kampioen karten Ricardo Romkema hij zal laten zien hoe snel je met zo’n kart kunt gaan.En wat te denken van de stockcar F1 klasse de koningsklasse van zowel de autocross als autospeedway. Mannen met 600 pk aan boord met bulderende Amerikaanse V8 motoren zullen de bezoekers aan de indoor race arena  laten genieten van puur race geweld met oud wereld kampioenen, Louw Wobbes en Ron Kroonder in actie. Ook de autocrosser's uit de regio zullen vol op in actie komen in de diverse takken van de autocross. Na de race demonstraties mag het publiek zelf in actie komen door zelf te karten dankzij de samenwerking van de organisatie met indoor kartcentrum Berlikum.

 In de showhal zal ook vol op spektakel aanwezig zijn. Zo zal het motor wegrace team van makelaar Jaap Kingma uit Bergum met al zijn kampioenen aanwezig zijn. En wat te denken van de racewagen van RTL 7 presentator Alard Kalff. Als het even meezit en Alard heeft geen presentatie klussen dat weekend dan zal ook Alard zelf naar Leeuwarden komen. Ook het Friese Dakar team Marcel Schoo en Roelof  Koning zijn aanwezig met hun Desert Warrior waarmee ze als eerste Friese autocrosser's de Afrikaanse woestijnen bedwongen. Hoe deze wagen deze monster rally overleeft heeft, is dus te zien op de eerste Racing EXPO Leeuwarden. Net als de Dakar Buggy van Freddy Loixs. Tevens is de organisatie nog in onderhandeling met enkele teams om ook enkele Dakar trucks naar Leeuwarden te halen.

  

Dat de naam Racing EXPO Leeuwarden niet zo maar is gekozen voor deze beurs blijkt wel uit de verscheidenheid van deelnemers zo komen er combines  maar ook grasmaaiers naar Leeuwarden want er wordt tegenwoordig bijna overal mee geracet.. En wat te denken van diverse standhouders uit Engeland en zelfs Duitsland het geeft deze eerste editie meteen een internationale allure. Autocross, bandenhandelaar's, motorolie vertegenwoordigers, Race magazine's pits poesen & promo teams, race clubs en vele handelaren in race kleding, helmen, gordels, onderdelen en noem het maar op. Ook opvallend zal de stand van ASF Racing Merchandise zijn met al hun NASCAR merchandise uit Amerika van modelauto’s tot jassen, t-shirts, caps enz enz  te veel om op te noemen.

Marcel Bol 'raceflash.nl' bij de winnende Stockcar F1 van Frankie Wainman Jnr. (UK)

Ook de bekende wagens uit de films the Fast and the Furiuos, tevens bekend van het tv programma De Grote Beurt zullen massaal naar Leeuwarden komen voor de show en shine wedstrijd. Wie heeft de mooiste auto op de show staan ? Het is nu al bekend dat de jury het moeilijk zal krijgen. Want er hebben zich al een dikke vijftig van deze beauty’s ingeschreven.

Ook zullen de stockcar F1 modelracer's met hun radiografisch bestuurbare racemonstertjes weer massaal aanwezig zijn en hebben hun eigen race circuit midden in de showhal. Dat er behoefte was aan een gecombineerde auto en motorsport beurs in Noord Nederland bleek wel uit het feit dat de show begin februari al bijna volgeboekt was. Waar andere grote auto en motor sportbeurzen moeite hadden om de beursvloer vol te krijgen, moest de organisatie van Racing EXPO Leeuwarden zelfs enkele potentiële standhouders nee verkopen. Met dit gegeven is de eerste editie van de Racing EXPO Leeuwarden al een succes te noemen.

Een show met internationale deelname en het indoor race gebeuren in de live action arena met coureurs uit geheel Nederland, Duitsland en zelfs Engeland. Voor extra informatie over de Racing EXPO Leeuwarden kan men ook terecht op de website www.racing-expo.nl waar men ook de twee euro kortingsbon op de entree kan downloaden. Zo wel op zaterdag  10 maart als zondag 11 maart is de beurs open van 10.00 tot 18.00 uur.

Bron: Racing Expo
Foto's: www.eric-experience.com / ASF / raceflash.nl

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
56e626
Onthoud mijn gegevens!