Philips brengt Nico Rosberg van het Williams F1 Team naar Bavaria City Racing

 Rotterdam- Vanochtend heeft de organisatie van Bavaria City Racing haar programma en Philips de komst van Williams F1 coureur Nico Rosberg bekend gemaakt tijdens een persconferentie in de Euromast.Per begin dit jaar is Philips officieel sponsor van het WilliamsF1 Team, een van de grootste teams van de Formule 1. Deze unieke samenwerking is gebaseerd op basis van gedeelde passie voor innovatie, design en techniek. Philips wil de Nederlandse consument dichterbij de Formule 1 sport brengen en zorgt er daarom voor dat het WilliamsF1 team deel zal nemen aan Bavaria City Racing. Nico Rosberg, groot talent in de Formule 1 racing, zal de bestuurder van de WilliamsF1 team auto zijn. Naast het optreden van Nico Rosberg, zal Philips gedurende het evenement diverse consumenten activiteiten voor de bezoekers organiseren waaronder de mogelijkheid om op de foto te gaan met een WilliamsF1 raceauto en de presentatie van unieke Philips shavers, waar iedereen ook kans op kan maken. Daarnaast kunnen mannen een shaving experience bij de Philips Pitbabes ondergaan. Kijk voor meer informatie op www.philips.nl  

Programma Bavaria City Racing

In het programma voor 20 augustus zijn spectaculaire demonstraties en parades van nationale en internationale raceauto’s en coureurs uit de hoogste raceklasses opgenomen. Organisator Herman Vaanholt: “We zijn bijzonder trots dat Philips het mogelijk maakt dat Nico Rosberg met zijn Williams F1 bolide naar Nederland komt. Daarnaast hebben we nog veel meer prachtige onderdelen waar het publiek van zal genieten.” Ook F1 baas Bernie Ecclestone toonde zijn enthousiaste over het evenement en het programma tijdens de GP van Frankrijk: “Straatdemo’s zijn een interessant fenomeen. Het trekt enorm veel publiek. Rotterdam is er een voorbeeld van. Ik help ze graag waar mogelijk. Ik ben ook blij dat ik ze kan helpen met hun Burning Rubber Gala Night.” 

12.30 – 14.00 uur: Warming up.


Ondermeer:

- Bijzondere voertuigen die in relatief langzaam tempo over het parcours gaan;
- Rijdersparade;
- SchoolMaster Drive for Kids (tbv de stichting KidsRights; www.kidsrights.info);
- Installation lap van zowel Midland F1 als Williams F1;
- Twoseater ritjes met oa historische Grand Prix race auto’s en DTM-auto;
- WRC demo met Tom Coronel.

14.00 – 16.30 uur: Bavaria City Racing 2006.

14.00 uur: Vrijgave parcours door Burgemeester Ivo Opstelten;

14.01 uur: F1 demo Midland F1 door coureur van Midland F1;

14.15 uur: F3 demo door Ho-Pin Tung en Renger van der Zande;

14.30 uur: Nuna 3 demo (meervoudig winnaar Solar Challenge);

14.45 uur: A1GP demo met A1 Team Nederland en A1 Team China;

15.00 uur: Two seater demo;

15.05 uur: Drift demo door ondermeer Olaf Commijs, Tom Coronel en Tim Coronel;

15.15 uur: F1 demo Williams F1 door Nico Rosberg;

15.30 uur: Parade van 10 historische Grand Prix race auto’s (periode 1920-1960; oa Bugatti, Alvis, Bentley, Aston Martin, Alfa, Maserati);

15.45 uur: Formula Zero (poging tot verbetering FIA erkend wereldrecord);

15.55 uur: F1 demo van recente F1 auto’s (periode 1980-2000; oa Alfa F1);

16.05 uur: Kart demo en parade;

16.15 uur: F1 demo Midland F1 door Christijan Albers;

16.30 uur: Einde.Vanaf 16.30 uur is de Paddock geopend voor houders van tribunekaarten.

Vanaf 16.30 uur treedt Eddie Jordan met z’n band V10 op in het Vipdorp.

De presentatie van de middag is in handen van Olav Mol en Jack Plooij.

Tijden en programmering onder voorbehoud. 

Toelichting op programma:

A1 Team Nederland

Jan Lammers, de oud F1- coureur en Le Mans winnaar, brengt op 20 augustus de oranje A1 GP bolide naar het tot stratencircuit omgetoverde centrum van Rotterdam. Op een later tijdstip zal bekend worden gemaakt welke rijder er aan de start op de Willemsbrug zal verschijnen.

De komst van publiekstrekker Jos Verstappen hangt nog af van de contractafwikkelingen met A1 Team Nederland voor een tweede seizoen in de A1GP. Desalniettemin zullen de Nederlandse fans verheugd zijn dat het A1 team Nederland is te bezichtigen in Rotterdam. 

Jan Lammers: “Ja, het is fantastisch dat we in Rotterdam een demo gaan geven. Nu kunnen we nog een keer alles uit de kast halen voor onze fans. Ik was verrast over de enorme belangstelling in Rotterdam vorig jaar. Het is een geweldig spektakel.” Jan Lammers gaf vorig jaar zelf een demonstratie met de Racing for Holland Dome S101 tijdens het Rotterdamse evenement, dat ondanks het slechte weer naar schatting 500.000 bezoekers trok.

Ook organisator Herman Vaanholt is verheugd met de komst van het A1 Team Nederland. “ Jan was vorig jaar vanaf dag 1 enthousiast over ons initiatief. Prachtig dat hij er nu bij is met A1 Team Nederland. Heel leuk voor alle fans en natuurlijke mooie promotie voor de autosport in Nederland ", aldus Herman Vaanholt van Rotterdam Racing 

Midland F1

Twee Midland F1 coureurs zullen een demo verzorgen. Christijan Albers is al bevestigd als ��n van de coureurs; de naam van de tweede rijder zal tijdens de GP van Duitsland bekend worden gemaakt.

Voor Midland F1 zal dit, in dit eerste jaar van hun bestaan, de eerste keer zijn dat het aan een straatdemo deelneemt. Christijan Albers heeft in de zomer van 2005 al ervaren hoe het is om deel uit te maken van dit unieke race-evenement in de havenstad. 

Colin Kolles, team manager van Midland F1: “Het team is heel enthousiast om naar Nederland te komen. Christijan heeft ons verteld over de grote hoeveelheid interesse dat het evenement vorig jaar heeft gegenereerd, we kijken er naar uit om dit jaar verder te bouwen op dat succes met Christijan weer achter het stuur." 

Voormalig F1 coureur en Sporting Relations Manager van Midland F1 Johnny Herbert is ook enthousiast over Midland’s aanwezigheid tijdens Bavaria City Racing: "Straat demo’s zijn spectaculaire evenementen, vooral als ze in het centrum worden georganiseerd, in het hart van een grote stad als Rotterdam. Het geeft de mensen die normaal niet een F1 evenement kunnen bezoeken een kans om te proeven van waar alles om draait – de snelheid, de power, het geluid... Dit wordt gigantisch leuk voor iedereen die er aan mee doet. We kunnen niet wachten om de Nederlandse fans een fantastische show te bezorgen."

Christijan Albers herinnert zich nog zijn ervaringen van de 1ste editie in 2005, "Ik heb ontzettend veel zin in het optreden voor mijn Nederlandse fans voor het 2e jaar op rij. Zoals ik iedereen in het team al heb verteld, het evenement van vorig jaar was echt ongelofelijk. Ik kijk er naar uit om ze bij Midland het enthousiasme van de Nederlanders voor motorsport te laten zien. Ik moedig iedereen aan om langs te komen en de show te bekijken – het gaat weer helemaal 'Maximum Attack' worden!" 

Organisator Herman Vaanholt over de aanwezigheid van Midland F1 bij Bavaria City Racing “Het is prachtig dat het management van Midland F1 volledig achter dit evenement staat en met zo’n groot team naar Rotterdam gaat komen. Het publiek, maar ook de coureurs gingen vorig jaar uit hun dak bij de verschillende demo’s. Christijan gooide zelfs in al z’n enthousiasme z’n tienduizenden euros kostende helm in het publiek. Dat smaakt naar meer!”

Formula Zero

Op 20 augustus 2006 zal de Formula Zero race-kart een unieke recordpoging doen: een 1/8 mijl (201,168m) internationaal FIA record voor brandstofcel voertuigen. Dit wordt een uniek en onvergetelijk moment in de geschiedenis van nulemissie racen.

Formula Zero is de nieuwe nulemissie raceklasse voor waterstof en brandstofcel technologie. De kart van Formula Zero is speciaal ontwikkeld voor racen en accelereren. Met de record poging wil Formula Zero de lat neerleggen voor een nieuwe klasse.  Deze wereldprimeur vindt op de Coolsingel plaats in het hoofdprogamma van Bavaria City Racing. De recordpoging zal worden gecontroleerd en geregistreerd door KNAF commissarissen. 

De racedirector van Formula Zero; Eelco Rietveld: ‘Deze dag is een belangrijke stap op weg naar duurzaam racen. Met dit record dagen wij de wereld uit om mee te doen in de race voor de toekomst!’ Formula Zero is er van overtuigd dat racen het perfecte platform is voor het ontwikkelen van waterstof technologie en het enthousiasmeren van het grote publiek.
Het einddoel is het versnellen van de introductie van brandstofcellen in normale auto’s.

Schoolmaster Drive for Kids

Een van de hoogtepunten vorig jaar tijdens de Formule 1 demonstratie in Rotterdam, was ongetwijfeld de KidsRights parade. Exotische racewagens (o.a. Ferrari, Porsche, Viper) zorgde voor een spectaculair veld van auto’s.

Dit jaar nemen bekende coureurs, als Nico Rosberg, Christijan Albers, Nicky Pastorelli, Robert Doornbos, Cor Euser en Ho-pin Tung plaats achter het stuur en rijden enkele rondes met gasten. De bijrijderstoelen van de race auto’s zijn verkocht aan bedrijven en organisaties die hun beste medewerker of goede relatie zo verwennen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de stichting KidsRights. Deze organisatie zet zich met hulpprojecten in voor de meest kwetsbare kinderen in de wereld zoals kindslaven, kindsoldaten, straatkinderen en weeskinderen. Daarnaast geeft KidsRights deze kinderen een platform in de media om voor hun rechten op te komen.

De opbrengsten gaan voor de volle 100% naar kinderprojecten van stichting KidsRights, in het bijzonder naar het project Nkosi's Haven. Wilde Ganzen en ICCO verdrievoudigen de opbrengsten voor dit uitzonderlijke project! Nkosi's Haven is een veilige haven voor moeders met AIDS en hun kinderen. Het project is speciaal opgericht om te voorkomen dat deze moeders hun kinderen moeten afstaan aan een weeshuis, zoals nu zo vaak gebeurd als voor hen het einde in zicht komt. Kinderen in Nkosi's Haven worden volledig verzorgd, waarbij de rol van de moeder net zo groot is als zij aankan. De kinderen krijgen ook een goede opleiding, van peuterspeelzaal tot en met middelbare school. Al met al een ambitieus project waar alle betrokkenen zich graag voor inzetten.

Kaartverkoop

Het grootste deel van het parcours zal weer gratis voor het publiek toegankelijk zijn. Kaarten voor de tribunes direct langs het parcours (met na afloop recht op toegang tot de paddock), zijn te bestellen via www.bavariacityracing.nl.
 

Voor meer informatie surf naar www.bavariacityracing.nl

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
bd7bf4
Onthoud mijn gegevens!