F3 /Evenementen nieuws: 'VAN AMERSFOORT RACING PAKT UIT TIJDENS BAVARIA CITY RACING!'ROTTERDAM, 18 AUGUSTUS 2007 – Het team van Van Amersfoort Racing is komend weekend aanwezig tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam. Het team uit Huizen zal met Carlo van Dam en Récardo Bruins Choi met de Formule 3-bolides in het voorprogramma van dit spectaculaire evenement in actie komen. Daarnaast zal Van Amerfoort Racing in het openbaar hun demonstraties voorbereiden. Dit doen ze in de Monaco Hal op de RaceSalon onder het dak van Ahoy Rotterdam. Niet alleen worden de Formule 3-bolides getoond, ook zijn Stef Dusseldorp en Dennis Swart met hun Formule Renault 2.0-wagens aanwezig.

Twee jaar geleden werd voor de eerste keer ‘Monaco aan de Maas’ georganiseerd. Een megaspektakel waar Formule 1-demonstraties en een parade van internationale raceauto’s en coureurs uit de hoogste raceklassen aan deelnamen. Met een half miljoen bezoekers werd Monaco aan de Maas een groot succes. In 2006 werd het evenement nog groter aangepakt. Toen trostseerden vele tienduizenden toeschouwers in het centrum van Rotterdam de talloze stortbuien en zagen hoe de verschillende formulewagens over de gladde straten van de binnenstad denderden.

In het hoofdprogramma wordt de Willemsbrug en de Coolsingel weer het domein van de Formule 1. Naast het ING Renault F1 Team en Spyker F1 zullen ook diverse andere teams en topcoureurs weer alles uit de kast halen met hun demo's. Van Dam en Bruins Choi zullen met hun geprepareerde Formule 3-wagens van Van Amersfoort Racing morgen (zondag) in het voorprogramma (12:30 tot 14:00 uur) het nodige rubber op het asfalt gaan leggen.

Naast het bekende parcours in de binnenstad vindt er een unieke beurs plaats in Ahoy Rotterdam, waar Van Amersfoort Racing ook aanwezig zal zijn. RaceSalon biedt ruimte om de absolute top van de autosportwereld te bezichtigen en te beleven. Drie tentoonstellingshallen in Ahoy Rotterdam, bij elkaar maar liefst 18.000 m2 vloeroppervlakte, worden ingericht als de mooiste paddock van Nederland. Een absoluut walhalla voor alle autosportliefhebbers.

FRITS VAN AMERSFOORT: “Na het succesvolle Formule 3 optreden vorige week tijdens de Rizla Racing Days op Assen, is het natuurlijk erg leuk dat wij ons ook voor dit grote publiek mogen presenteren. Het beloofd een geweldige happening te gaan worden. Het hele team zal op de RaceSalon in de Monaco Hal aanwezig zijn. Carlo en Récardo zullen vervolgens met de Formule 3 op zondag een demo geven. We gaan ervan genieten!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Van Amersfoort Racing (www.vanamersfoortracing.nl)
  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2954f4
Onthoud mijn gegevens!