Evenementen nieuws: 'Unieke demonstratie World Touring Car Championship in Rotterdam'SEAT WTCC bevestigd voor ING RaceSalon en Bavaria City Racing

Rotterdam – Coureur Tom Coronel zal op zondag 17 augustus tijdens Bavaria City Racing zijn SEAT WTCC-auto door de straten van Rotterdam sturen. Coronel zal gesteund worden door coureur Dillon Koster, die met zijn SEAT Leon Supercopa eveneens voor veel spektakel zal gaan zorgen. Coronel, Koster en SEAT bereiden zich voor op Bavaria City Racing in de Monaco Hal van ING RaceSalon, 15 en 16 augustus in Ahoy Rotterdam. De Rotterdamse race-evenementen zijn de enige mogelijkheid om de WTCC in actie te zien op Nederlandse bodem.SEAT WTCC

Het FIA World Touring Car Championship (WTCC) is een internationale toerwagenklasse in de autosport die sinds 2005 actief is, SEAT gaat momenteel aan de leiding in het kampioenschap. Afgelopen seizoen werd het Circuit Park Zandvoort aangedaan voor een wedstrijd. Dit bleek echter een eenmalig evenement, waarmee Nederland zelf weer verstoken is van het populaire kampioenschap. Tom Coronel: “De WTCC zorgt voor spektakel, er rijden allemaal toppers. Bavaria City Racing en ING RaceSalon zijn mijn enige gelegenheid om in Nederland te rijden. Ik heb vorig jaar ook aan Bavaria City Racing en ING RaceSalon meegedaan. Ik kreeg een brok in mijn keel van het publiek. De evenementen zijn belangrijk voor mij, SEAT en de autosport in Nederland. Autosport gaat in Rotterdam helemaal los.”

AUTOPRIMEUR
Het van oorsprong Spaanse automobiel merk SEAT is vanaf 2006 een trouwe partner van Bavaria City Racing. Voor de tweede keer op rij verzorgen zij de komst van hun wereldbekende WTCC Team Holland naar Bavaria City Racing en ING RaceSalon; met dit jaar de komst van Dillon Koster in zijn Supercopa Leon als bijzondere extra. Naast het beschikbaar stellen van de raceteams zal SEAT Roterdam als podium gebruiken voor de lancering van de nieuwe SEAT Ibiza 3-deurs SC. “Wij zijn erg blij met de komst van het WTCC Team Holland en de Supercopa Leon, daarnaast is de presentatie van de nieuwe Ibiza een absolute Nederlandse publieksprimeur, waar wij ontzettend trots op zijn”, aldus Robert Heilbron organisator van Bavaria City Racing en co-organiser Moscow City Racing en ING RaceSalon.

OVERVOL PROGRAMMA
Het programma voor de Rotterdamse autosportevenementen belooft grootser dan ooit te worden, aldus de organisatie. Met dit jaar nog meer Formule 1, nog meer wereldberoemde coureurs en andere spraakmakende klassen, waaronder dus de WTCC en GP2 met het Trust Team Arden. “Het programma voor beide evenementen gaat ieders verwachtingen overtreffen, Formule 1 begint inmiddels een vaste traditie te worden in Rotterdam.”, aldus Robert Heilbron. De organisatie geeft aan op korte termijn het programma vrij te geven, waarbij de komst van alle teams bekendgemaakt zal worden.

Meer informatie over programma en toegangskaarten is te vinden op www.bavariacityracing.nl en www.racesalon.nl.

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2e0a6b
Onthoud mijn gegevens!