Evenementen nieuws: 'Snelheidsevenement ‘TU/e-FAST’ vormt kick-off Europese Week Eindhoven 2007Onder de naam ‘TU/e FAST’ vindt maandag 26 maart voor het eerst een snelheidsspektakel in de straten van Eindhoven plaats. Naar verwachting zullen duizenden toeschouwers getuige zijn van ondermeer dragracers, supermoto’s, een Formula Ford en een Lamborghini Gallardo GT3. Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met URE (University Racing Eindhoven) zij zullen ook rijden met hun zelfontworpen Formula Student-auto.Deze happening vormt een luidruchtig begin van de European Week Eindhoven 2007. Dit is een grootschalig internationaal studentenevenement waarbij 400 Europese studenten uit 42 landen van 26 t/m 30 maart te gast zijn bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). TU/e FAST is maandag 26 maart van 11.00 tot 13.30 uur op de John F. Kennedylaan, grenzend aan de TU/e-campus. Het evenement is voor iedereen vrij toegankelijk.

Stratenparcours
Voor TU/e FAST is een stratenparcours in het centrum van Eindhoven afgezet. De publiekstrekkers zijn het team CHART met een Formula Ford en een Lamborghini Gallardo GT3, Europees kampioen Marcel van Drunen met zijn supermoto demo en HTS Dragracing team met hun 800 pk Chevrolet. Andere acts zijn het HTS Rally team, het Paradigit Rally team en University Racing Eindhoven met een zelfontworpen Formula Student-auto.

Driedaags studentencongres
TU/e FAST is de aftrap van de tweejaarlijkse ‘European Week Eindhoven’: een internationaal gerespecteerd evenement waarbij o.a. 400 Europese studenten van 26 t/m 30 maart te gast zijn in Eindhoven. Tijdens het driedaags congres (alleen toegankelijk voor geselecteerde deelnemers) en het culturele programma zullen zowel de Internationale als de Eindhovense deelnemers geprikkeld worden hun eigen visie te ontwikkelen over het actuele weekthema ‘European Evolution: from a seperate past to a united future’. Sprekers zijn onder andere Commissaris van de Koningin Noord-Brabant Hanja Maij-Weggen, ex-minister van Defensie Wim van Eekelen en lid van het Europees Parlement Dorette Corbey.

Cultureel festival
De organisatie wil de toeschouwers van TU/e FAST, naast een knallend spektakel, laten proeven van de internationale sfeer die Eindhoven in zijn ban zal houden. Zo is er dinsdagavond 27 maart het Cultureel Festival waarbij toeschouwers in contact kunnen komen met allerlei Europese culturen. Het Stratumseind wordt die avond omgetoverd tot een festivalstraat met veel culturele hoogstandjes, van een sambaband en stand-up comedy tot folkloristische dans (van 21:00 tot 02:00 uur, Stratumseind Eindhoven). Maar ook het ‘Bavaria Bierkrat dansen’ op vrijdag 30 maart, zal voor menigeen een onvergetelijke ervaring worden. Het traditionele stoelendansen is ‘gepimpt’ tot een modern spel, waarbij stoelen plaatsmaken voor bierkratjes (van 14:00 – 16:00 uur, de Markt, Eindhoven). Verder staan er voor Nederlandse studenten iedere avond van 26 t/m 30 maart feesten op het programma. Voor meer informatie, zie www.europeanweek.org


Het programma ziet er als volgt uit:

11:00u - 12:00u
Start warming up

12:00u - 12:30u
Team Chart, ICC kart
Jurgen de Bruijn + Paradigit rally team
Team Chart, Formula Ford + University Racing Eindhoven
Dragrace team
Tractorpulling team Rattle and Hum
Team Chart, Lamborghini Gallardo GT3

12:30u - 13:00u
Marcel van Drunen, Supermoto demo
Jurgen de Bruijn + Paradigit Rally Team
URE+ Detech Donkervoort
Detech Donkervoort + Formula Ford
Dragrace team
Tractorpulling team Rattle and Hum

13:00u - 13:30u
Special act by European Week Eindhoven
URE driven by Mystery Guest
Marcel van Drunen, Supermoto demo
Team Chart, Lamborghini Gallardo GT3

De Kennedylaan zal afgesloten worden van 10:00u tot 18:00u.

Bron: TU/e Fast

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4d5d23
Onthoud mijn gegevens!