Evenementen nieuws: 'Renault verzorgt demo bij Bavaria City Racing'
Renault verzorgt zondag 19 augustus tijdens Bavaria City Racing in hartje Rotterdam een demonstratie. Met andere Formule 1-teams wordt nog gesproken, de organisatie hoopt ook op een demo van Robert Doornbos.

Renault geeft een demo weg in Rotterdam, met dank aan ING.
De komst van de Frans/Engelse renstal, die is te danken aan hun hoofdsponsor ING, werd woensdag op het Circuit de Catalunya in Barcelona officieel bevestigd. Waren eerst Minardi en (toen nog) MF1 Racing en Williams de publiekstrekkers, dit keer is de organisatie er in geslaagd de regerend wereldkampioen aan zich te binden.

,,Bavaria City Racing is het bindmiddel tussen team en fans, dat we er nu in zijn geslaagd om een topteam te strikken is een mijlpaal”, vertelt Robert Heilbron namens organisator Rotterdam Racing. ,,Dit is als een jongensdroom die uitkomt.”

Het vastleggen van Renault is mooi, maar de organisatie hoopt op de komst van meer Formule 1-teams tijdens het evenement waarin de Willemsburg opnieuw een prominente rol zal spelen. ,,We zijn in gesprek met Spyker, Toyota, Williams en Red Bull Racing”, bevestigt Heilbron in gesprek met FORMULE 1 RaceReport.

Vorig jaar gaf Red Bull nog de voorkeur aan een exclusief evenement op de Afsluitdijk, waar Robert Doornbos op topsnelheid overheen reed. ,,Er is nog geen beslissing genomen, maar het team overweegt haar opstelling ten opzichte van vorig jaar te wijzigen. Het is vrijwel onmogelijk om iedere keer weer een nieuw trucje te verzinnen.”

Dat maakt mogelijk de weg vrij voor een dubbelrol voor Doornbos in zijn thuisstad Rotterdam. Achter de schermen is de organisatie namelijk ook bezig met het vastleggen van een Champcar-team 'met Nederlandse invloeden', bijvoorbeeld Minardi Team USA. Heilbron ziet die dubbelrol wel zitten. ,,Het zou een heel mooie combinatie zijn.”

In ieder geval is het alvast mooi meegenomen dat Minardi-teambaas Paul Stoddart met eigen ogen heeft kunnen zien wat het evenement inhoudt: in 2005 verzorgde Minardi de hoofdact. Daarnaast kunnen de Champcars half augustus wel wat extra promotie gebruiken aangezien vlak daarna de Champcar-race in Zolder op het programma staat.

Naast demonstraties wordt vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus RaceSalon georganiseerd, een kruising tussen een autosportbeurs en -evenement. RaceSalon wordt gehuisvest in Ahoy, waar in totaal 18.000 vierkante meter vloeroppervlakte wordt ingericht tot paddock. Ook op dit vlak is de invloed van ING waarneembaar. De bank heeft zich hier als hoofdsponsor aan verbonden.

Kijk voor meer informatie op www.racesalon.nl, www.ingbank.nl en www.bavariacityracing.nl

Bron: Formule 1 Race Report

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0b9d5e
Onthoud mijn gegevens!