Evenementen nieuws: 'Red Bull Racing met David Coulthard naar Bavaria City Racing'
Rotterdam, 28 juli 2009 – Het Formule 1-team van Red Bull Racing zal tijdens Bavaria City Racing een demonstratie verzorgen. Niemand minder dan de Schotse F1-held David Coulthard zal de bolide door de straten van Rotterdam sturen.

Na de eerder aangekondigde Fernando Alonso is ‘DC’ de tweede F1-legende die in Rotterdam aan de start verschijnt. In 15 jaar heeft de 38-jarige Coulthard een indrukwekkende F1-erelijst opgebouwd. Gedurende deze periode finishte hij bijna 250 Grand Prix’, beklom 62 keer het podium en won 13 keer een Grand Prix.

Met zijn ervaring is hij nu een belangrijke schakel in het Red Bull Racing F1 team en heeft nu een adviserende functie binnen het team. Tot op heden is het team zeer succesvol met coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel, die als eerste en tweede finishte in de Grand Prix van Duitsland, volgend op dubbelzeges in Shanghai en Silverstone.


David Coulthard kijkt uit naar het evenement: ‘Ik ben net terug uit Moskou waar ik een paar demonstraties tijdens Bavaria Moscow City Racing heb mogen geven. Ik heb begrepen dat het in Rotterdam nog drukker is dan in Moskou en kijk ernaar uit om mijn rondjes te rijden door het centrum van Rotterdam.’

Herman Vaanholt, organisator van Bavaria City Racing, is blij dat op het affiche van de vijfde editie van het evenement iconen als Alonso en Coulthard prijken. ‘We willen het publiek natuurlijk vermaken met de grote namen. Maar daarnaast zegt het ook wat over de kwaliteit van Bavaria City Racing dat deze helden tijd vrij maken om er in Rotterdam bij te zijn’, aldus Vaanholt.

Bavaria City Racing
Bavaria City Racing beleeft op 16 augustus haar vijfde editie. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot hét race-evenement in Nederland, met in 2008 ruim 550.000 toeschouwers. Het grotendeels gratis toegankelijke evenement laat het publiek de autosport van dichtbij zien, horen, ruiken en voelen. Naast David Coulthard zal onder andere tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso een demonstratie geven in zijn ING Renault F1-bolide. VIP- en tribunekaarten zijn te koop via de website van het evenement.
Bron: Herman Vaanholt / Bavaria City Racing

  


     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
94c037
Onthoud mijn gegevens!