Evenementen nieuws: 'Ook World Rally Championship bij Bavaria City Racing'Rotterdam, 10 augustus 2009 – Voor het eerst staan er World Rally Championship-auto’s aan de start bij Bavaria City Racing. In samenwerking met Wevers Sport geeft onder andere de succesvolle Finse WK rijder Jari-Matti Latvala aanstaande zondag een demonstratie in de Rotterdamse binnenstad.

‘Flying Finn Latvala’ staat op dit moment vierde in het WRC-klassement en won dit seizoen de Rally van Italië op Sardinië. Door de straten van Rotterdam rijdt hij in een Ford Focus World Rally Car geprepareerd door Wevers Sport uit het Overijsselse Markelo. Naast Latvala zullen uit de stal van Wevers ook nog Dennis Kuipers, Gert Huzink en Erik Wevers voor spektakel zorgen.

Teameigenaar Erik Wevers is enthousiast dat zijn team met Latvala in Rotterdam aanwezig is: ‘Jari-Matti is een zeer getalenteerde WK-rijder en we zijn er trots op dat we hem naar Nederland hebben kunnen halen. Hij zal rijden in een Ford Focus WRC beschikbaar gesteld door Rene Kuipers. Zijn deelname staat absoluut garant voor spektakel’.

Herman Vaanholt, organisator van Bavaria City Racing, kijkt ook uit naar de rally-demonstraties: ‘We proberen ons programma altijd nieuwe impulsen te geven. Dan is het mooi dat we het World Rally Championship kunnen toevoegen in onze jubileumeditie. En dan ook nog eens met een topper als Latvala erbij’.

Bavaria City Racing
Bavaria City Racing beleeft in augustus haar vijfde editie. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot hét race-evenement in Nederland, met in 2008 ruim 500.000 toeschouwers. Het grotendeels gratis toegankelijke evenement laat het publiek de autosport van dichtbij zien, horen, ruiken en voelen. Tijdens de komende editie op zondag 16 augustus zullen onder andere tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en David Coulthard een demonstratie geven in hun F1-bolides. Voor de tribunes zijn kaarten te koop via de website.


  


     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f43bb6
Onthoud mijn gegevens!