Evenementen nieuws: 'Nederlands grootste autofeest start op 29 maart'
Meer dan honderd primeurs op AutoRAI 2007

AutoRAI 2007 doet zijn spreuk 'It's Showtime' alle eer aan: het Nederlandse publiek kan in de periode van donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april 2007 kennismaken met meer dan honderd primeurs. Hiermee is een van de doelstellingen die werden geuit bij de verplaatsing van Nederlands grootste autofeest naar de periode eind maart volledig geslaagd: door deze andere periode in het jaar is het mogelijk geworden het talrijke nieuws van de Salon van Genève ook in Amsterdam te laten zien

Tijdens AutoRAI 2007 kunnen de naar verwachting 500.000 bezoekers twaalf dagen lang genieten van autonieuws, primeurs, concept cars, bijzondere paviljoens en indrukwekkende side-events. De Nederlandse autobranche spant zich in om op alle gebieden interessante noviteiten en speciale gebeurtenissen te laten zien. Zo kunnen bezoekers voor het eerst in de praktijk kennismaken met het rijden op diverse nieuwe, duurzame brandstoffen.
AutoRAI 2007 gaat om de beleving van mobiliteit in al zijn verschijningsvormen. Er is dus volop aandacht voor exotische, hybride, klassieke en zuinige auto’s, die zijn ondergebracht in verschillende paviljoens zowel binnen als buiten het RAI-complex.

Nieuws in alle soorten en maten
De vele primeurs die op AutoRAI 2007 aan de Nederlandse bezoekers worden gepresenteerd zijn er van klein tot groot, van eenvoudig tot chique en van stijlvol tot sportief. Een compleet overzicht wordt geboden in het Noviteitenoverzicht, waarvan de meest opvallende hieronder worden vermeld.

Een wereldprimeur is de Burton Softtop, die de Burton Car Company uit Zutphen naast de bekende Burton presenteert. Deze is voorzien van een softtop, een ontwerp van Dimitri Göbel. De presentatie vindt plaats op de persdag. Het klapstuk op de stand van Alfa Romeo is de aanwezigheid van de 8C Competizione Spider, een Europese primeur. Deze concept car laat zien hoe de 8C Competizione er als cabriolet uitziet. De Corvette Victory Edition is een gelimiteerde serie van 250 stuks, gebaseerd op de vele successen van Corvette in de autosport. Dit model is leverbaar als Coupé, uitgerust met een zesliter V8-motor die 297 kW/404 pk levert. De in  januari in Detroit geïntroduceerde Cadillac CTS is ook aanwezig op AutoRAI 2007.

Hyundai introduceert zijn nieuwe model i30, waarmee de Zuid-Koreanen een nieuwe richting inslaan.
Veel aandacht zal uitgaan naar de concept car van Jaguar, de C-XF, die een geheel nieuw tijdperk voor Jaguar inluidt. Daarnaast presenteert Jaguar de XJ van modeljaar 2008 en de XK Convertible met een 'Exterior Styling Pack'.
De Maserati Gran Turismo beleeft zijn West-Europese première, na de onthulling in Genève. Ook de Maserati Quattoporte Automatic maakt zijn Nederlands debuut.
De Mitsubishi Prototype X is een voorproefje van de grote stap tussen twee generaties Lancer Evolution. De nieuwe Škoda Fabia debuteert in Amsterdam, en behoort tot de grootste auto’s in zijn klasse. Het belangrijkste nieuws van Renault is de nieuwe Twingo, die pas enkele weken geleden voor het eerst werd getoond.
De Volkswagen Passat BlueMotion is de zuinigste auto in z'n klasse. Het verbruik bedraagt slechts 5,1 liter diesel per 100 kilometer. De Cross Touran is het derde model in de succesvolle Cross-reeks. De Volvo XC60 is een auto voor de toekomst. De belangrijkste veiligheidsinnovatie in de Volvo V70 zijn de geïntegreerde

Kussenverhogers achterin, een wereldprimeur. BMW toont naast de vernieuwde 1 Serie, X5 en M6 Cabrio de Hydrogen 7, een van de eerste auto's die op waterstof loopt. MINI komt voor het eerst met een Cooper Diesel. Mazda presenteert de nieuwe Mazda2, de eerste van een geheel nieuwe generatie modellen.

De concept car Ionis van Suzuki is een futuristische mini-MPV voorzien van brandstofceltechnologie. Honda toont de vernieuwde CR-V in een Crossover uitvoering. Peugeot betreedt voor het eerst het segment van de SUV's met de 4007, die samen met Mitsubishi wordt ontwikkeld. Opel toont voor het eerst de opvolger van de GT, alsmede de Corsa OPC. Saab is aanwezig met de BioPower 100 Concept, de eerste motor die is geoptimaliseerd voor de toepassing van pure bio-ethanol brandstof. Ford presenteert voor het eerst de complete serie van de nieuwe Mondeo, alsmede de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet. Een andere wereldprimeur van de Salon van Genève is de Citroën C-Crosser, de eerste SUV van het Franse merk. Toyota presenteert de concept car Fine-T, een zero emission auto die wordt aangedreven door een elektromotor in elk wiel in combinatie met een brandstofcel. Daihatsu is op AutoRAI onder meer aanwezig met de nieuwe Cuore, die pas in de tweede helft van 2007 op de markt komt. Van Kia komt de nieuwe cee'd Sporty Wagon, de eerste stationwagon van het merk. Fiat lanceert de Bravo voor het Nederlandse publiek, samen met de Doblo Malibu. DaimlerChrysler toont veel Nederlandse primeurs: de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse, de smart fortwo en fortwo cabrio, de Dodge Avenger en Nitro, de Jeep Patriot en de Chrysler Sebring. Nissan laat het publiek voor het eerst kennismaken met de Qashqai.

Honderddertig exposanten
AutoRAI 2007 wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, onder auspiciën van RAI Vereniging. In alle hallen van Amsterdam RAI wordt op meer dan 87.000 m² alles wat met auto’s te maken heeft, getoond. Er zijn meer dan 130 exposanten waaronder 80 automerken aanwezig.

Auto in de toekomst
In het paviljoen 'Auto in de Toekomst' draait het tijdens AutoRAI 2007 om de toekomst van mobiliteit. Centraal in dit paviljoen staat de C,mm,n (spreek uit Common), een toekomstauto die is ontworpen en gebouwd door twaalf studenten van de Technische Universiteiten van Twente, Delft en Eindhoven.

ECO Village
Onder de naam ECO Village tonen autofabrikanten, energieleveranciers en andere exposanten hun visie op ecologisch en economisch verantwoord rijden. Autofabrikanten investeren volop in de ontwikkeling van nieuwe, milieuvriendelijke technologie, wat varieert van technieken om bestaande motoren schoner te maken,  tot waterstof- en hybrideaandrijving en alternatieve brandstoffen.

Autovisie SuperCar Paddock
Autovisie heeft voor het SuperCar Paddock enkele bijzondere auto's vastgelegd, zoals de Maybach Excelero en de Ferrari FXX – deze wordt speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland gebracht.

GTOpen
Het GTO-paviljoen laat ook een indrukwekkende verzameling performance cars zien, zoals de nu al klassieke Porsche GT, de vrij onbekende Gumpert Apollo uit Duitsland en de Ferrari Daytona Spyder. Bovendien zal in dit paviljoen in de Parkhal een primeur worden onthuld, de HB Special Limited Edition concept car.Auto & Film
Herbie, Lightning McQueen en Eleanor – drie beroemde filmauto’s die nog beroemder zijn dan de acteurs uit de films waarin ze voorkomen. Tijdens AutoRAI  2007 spelen zij de hoofdrol. In het Auto & Film-paviljoen wordt ook een filmtheater ingericht, waarin bezoekers kunnen genieten van de Blu-ray Home Theater Experience.

Royal Class
De CARROS-stand Royal Class is te vinden in het hart van de hal waar ook de stands van de exclusieve automobielmerken zijn opgesteld. Dit jaar staat de stand  in het teken van 'Koninklijke Klasse'. De auto's zullen de eyecatchers van de stand worden.

RTL GP brengt autosport naar AutoRAI 2007
RTL GP, het grootste Nederlandse multimediaplatform voor auto- en motorsport, komt met een speciale stand naar AutoRAI 2007. Bezoekers worden getrakteerd op spectaculaire activiteiten en maken kans zelf een televisieprogramma van RTL GP te mogen presenteren.

Eerste Ladies Day
Voor het eerst in de geschiedenis wordt tijdens AutoRAI 2007 een Ladies Day georganiseerd. Extra activiteiten maken het tijdens Ladies Day op 3 april voor vrouwen extra aantrekkelijk de AutoRAI te bezoeken. De AutoRAI Ladies Day is powered by Sky Radio 101 FM. Sky Radio zal met een speciale 'VIP Lounge' zelf ook actief invulling geven aan het Ladies Day programma.

Kinderopvang voor 2.000 kinderen
AutoRAI 2007 is een evenement voor jong en oud. Ouders kunnen in alle rust een bezoek brengen aan de beurs, want ook voor kinderopvang is gezorgd. Tijdens AutoRAI worden kinderen gratis opgevangen in de Parkhal (Hal 8). De speciaal voor dit doel ingerichte ruimte biedt plaats aan ruim 2.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar.

Opening door minister-president
AutoRAI 2007 wordt op dinsdagavond 27 maart officieel geopend door minister-president Jan Peter Balkenende. Hij zal tijdens de openingsplechtigheid tevens het startsein geven voor de campagne 'Start Future Now!', waarmee de autobranche laat zien wat er gebeurt op het gebied van schone, zuinige, veilige en stille auto's.

Data en openingstijden
AutoRAI 2007 is voor het publiek geopend van donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april, Tweede Paasdag, in Amsterdam RAI. De beurs is op werkdagen geopend van 11.00 tot 22.00 uur en in het weekend en tijdens de Paasdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

NS AutoRAI treinretour voor € 15 uitgebreid met gratis parkeren
Wie niet in de file wil staan, kan gebruik maken van een bijzonder aantrekkelijk aanbod van NS en Q-Park. Wie een AutoRAI treinretour bestelt en daarbij de optie Q-Park prepaid Guestkaart neemt, krijgt gratis toegang tot een van de Q-Park P+R terreinen vlakbij NS-stations.

Bron: Media Auto RAI

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5f1d03
Onthoud mijn gegevens!