'Euro Racing Limburg' 23 en 24 juni 2007Evenementenorganisator Rotterdam Racing, Provincie Limburg, Ondernemend Limburg en gemeente Roermond zijn overeengekomen om een autosportevenement te organiseren op het in aanbouw zijnde stuk snelweg A73 te Roermond. Het evenement vindt plaats op 23 en 24 juni 2007 en gaat Euro Racing Limburg heten. Het evenement wordt een demonstratie van verschillende auto- en motorsport klassen en laat in tegenstelling tot het populaire city racing evenement in Rotterdam vooral de sport in de breedte naar voren komen.Als achtergrond van het evenement gelden de unieke mogelijkheid van het stuk A73-snelweg dat gereed komt in 2007 en de economische versnellingsagenda van de Provincie Limburg. De diverse regio’s in Limburg bundelen daarin hun gezamenlijke economische ontwikkelingsactiviteiten. Het evenement sluit hier thematisch met de verschillende programmaonderdelen op aan.

Gezien de fysieke ruimte die op het Roermondse terrein beschikbaar is, biedt het spektakel ruime hospitality mogelijkheden en veel publieksplaatsen. Er worden veel bezoekers uit Duitsland en België verwacht, hiermee wordt in de programmering rekening gehouden.
Precieze details over het programma en de start van de kaartverkoop worden op een later tijdstip bekend gemaakt. In tegenstelling tot de races in Rotterdam moeten de bezoekers aan de Euro Racing Limburg wel betalen. „Het voordeel is dat er veel ruimte is voor het publiek en dat er voldoende kampeermogelijkheden zijn”, aldus Heilbron.Concrete namen van coureurs kon Heilbron woensdag nog niet geven. Wel was Jos Verstappen bij de presentatie van de plannen in de nieuwe Roertunnel van de A73 bij Roermond, de langste landtunnel van Nederland, prominent aanwezig. Woensdagavond ondertekenen de Limburgse gouverneur Leon Frissen, burgemeester Henk van Beers van Roermond en namens de organisatie Verstappen het convenant dat het evenement mogelijk moet maken.Het evenement wordt georganiseerd in het kader van de economische versnellingsagenda van de provincie Limburg. Het wordt mede gedragen door de grote Limburgse steden en door het bedrijfsleven. Rondom en in het verlengde van het spektakel vinden manifestaties plaats rond onder meer trucks op groene energie (Venlo), exclusieve raceauto's (Roermond), snelheid en technologie (Sittard-Geleen), nieuwe energie (Heerlen, onder meer aardgasmotoren) en luxe supercars (Maastricht).

Met dank aan: Eddy Wories
                     (www.star.fm / www.racingdays.nl 
Foto's: www.racing-pictures.comReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f04744
Onthoud mijn gegevens!