Autosport nieuws: 'Formule 1 op nieuw tracé A73'

Roermond -  Enkele maanden voordat de A73-Zuid officieel in gebruik genomen wordt, moet de snelweg het toneel zijn van een groots opgezet Formule 1-evenement. Het autosportfestijn moet in september volgend jaar in Roermond plaatsvinden.

De organisatie rekent op zo'n vijfhonderdduizend bezoekers en zegt dat daarmee het racespektakel een van de grootste kortdurende sportevenementen ooit in Limburg is.

Het initiatief is te vergelijken met het populaire ‘Monaco aan de Maas', dat jaarlijks in Rotterdam enkele honderdduizenden autosportfans trekt. Net als in Rotterdam is het de bedoeling dat ook in Roermond enkele bekende Formule 1-coureurs met hun bolides de show komen stelen. Gedacht wordt onder anderen aan de Nederlanders Christijan Albers en Robert Doornbos, maar ook aan Duitse coureurs als Nick Heidfeld (uit Mönchengladbach) en Ralf Schumacher (geboren in Kerpen). Het is de bedoeling dat ook de uit Montfort afkomstige Jos Verstappen en Dominick Muermans uit Roermond, die momenteel furore maakt in de Duitse Formule 3, een belangrijke rol gaan spelen.

Naast Formule 1moeten ook allerlei andere vormen van autosport aan bod komen. Zo wordt er een kartbaan aangelegd en zijn er onder andere demonstraties te zien van voertuigen met straalmotoren en klassieke racewagens.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6248ab
Onthoud mijn gegevens!