Airt race nieuws: 'Air Race in Rotterdam duurt twee dagen'Dit jaar keert de Red Bull Air Race na drie jaar afwezigheid terug in Rotterdam. Voor de editie van dit jaar zijn een aantal opvallende wijzigingen doorgevoerd. Zo duurt het evenement twee dagen en is het aantal piloten gestegen van acht naar twaalf.

Erasmusbrug
In tegenstelling tot 2005 zullen de piloten dit jaar niet onder de Erasmusbrug doorvliegen. In het parcours trekken de piloten vlak voor de brug hun vliegtuig op voor een cuban eight.

De brug zal daardoor een van de meest spectaculaire publieksplekken zijn van de Air Race.

Tickets
Drie jaar geleden was het gratis evenement met 700.000 bezoekers enorm druk bezocht. Het was daarmee het grootste eendaagse sportevenement ooit georganiseerd in Nederland. Dit jaar is er echter voor gekozen om het publiek een ticket te laten kopen. Naar verwachting zal er plaats zijn voor 100.000 toeschouwers. Bovendien zijn de fans welkom op Rotterdam Airport, waar de piloten en hun crews de vliegtuigen prepareren voor de Air Race.

Twee dagen
Nieuws is ook dat de Red Bull Air Race is uitgebreid naar twee dagen. De eerste dag bepalen de piloten in de kwaificatie wie er naar de finale gaan. Op de finaledag, zondag 20 juli, vechten de twaalf beste piloten ter wereld om de winst in Rotterdam.

Bron: RTLGP


  

  


 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
53edd0
Onthoud mijn gegevens!