Rally nieuws: 'Zondag, 21 oktober 2007 - Portalegre 500 duurt te kort. 'Vandaag bleek dat het AutoTrack.nl Team van Deijne de problemen van gisteren te boven is gekomen. De special stage van vandaag werd gereden over 135.84 km van proef drie van gisteren. Nu eens geen lekke banden en een motor die veel beter loopt dan gisteren. Wel weer wat kleine haperingen doordat er water bij de bougies komt na de forse doorwadingen maar lang niet zo erg als op de special stages van zaterdag.

In het begin van de proef is het lastig om in te halen, smalle paden door eucalyptusbossen en veel, heel veel stof. Tonnie komt op stoom na een tiental kilometers en heeft weer honderd procent vertrouwen in de Mitsubishi L200 Evo III. Op CP 1 komen van Deijne en Rosegaar als elfde door achter de Portugese top drie van het algemeen klassement, Barbossa, Sousa en Ramos. Ondanks zijn achterstand van ruim zeven minuten probeert Rui Sousa in zijn supersnelle Isuzu D-max proto nog wat goed te maken en wint uiteindelijk de proef.

Barbosa wordt tweede en Luis Costa in een Toyota Landcruiser diesel derde. Van Deijne en Rosegaar worden tiende op 6.48. Hiermee zijn ze na alle Portugese en Spaanse deelnemers beste buitenlandse equipe. Boris Gadasin valt aan het einde van de proef uit. De voorremmen van zijn Overdrive Nissan Navara begeven het. De top drie van de FIA International Cup voor Cross Coiuntry Baja’s blijft ongewijzigd: Gadasin is kampioen. Minder dan de helft, om precies te zijn 32 van de 88, onder de FIA regels gestarte auto's haalt uiteindelijk het zwart/wit geblokt.

Deze Baja Portalegre 500 heeft weer voor een bak ervaring in het AutoTrack.nl Team van Deijne gezorgd. De elfde plaats in het eindklassement was het maximaal haalbare voor het team uit Zeeland en voor de vier punten in het FIA klassement is in drie races hard geknokt.

Het team heeft tijdens de Baja’s goed kunnen testen en lijkt gereed voor de Dakar 2008. De deelname aan de baja’s is Tonnie van Deijne en Wouter Rosegaar zo goed bevallen dat serieus wordt overwogen om  ze het volgend seizoen allemaal te gaan rijden. Houd ondertussen de website in de gaten want binnenkort gaan we de voertuigen en crew voor de Dakar uitgebreid aan u voorstellen.

Bron: AutoTrack.nl- Team van Deijne

    
  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f262f2
Onthoud mijn gegevens!