Rally / Dakar nieuws: 'SLAGVELD OP ZESDE DAG VAN TRANS ORIENTALE'Equipe Mekthiev uitgeschakeld, Stacey derde


17 juni 2008, Op de zesde dag van Trans Orientale Rally is MAN equipe Mekthiev tijdens de proef slachtoffer geworden van een crash. Zowel coureur Yakov Mekthiev, als monteur Johan van Gestel zijn ter controle een ziekenhuis in de hoofdstad van Kazachstan, Astana gebracht. Daar zijn foto’s van de nek van van Gestel gemaakt die - zoals het er nu uitziet - in orde blijkt. Mekthiev wordt onderzocht op inwendige kneuzingen. Helaas is het Trans Orientale avontuur voor Yakov Mekthiev, Igor Kozlov en Johan van Gestel nu, na iets meer dan één derde van deze monsterrally, afgelopen.Door alle chaos in de proef van vandaag is er nog geen definitieve uitslag bekend. Onder voorbehoud kan wel vast gemeld worden dat Gerard de Rooy dagwinnaar is, met een tijd van 3 uur, 21 minuten en 5 seconden. Ruim een half uur later kwam KAMAZ rijder Chagin binnen. Als derde volgde MAN Rally Team equipe Stacey, die een tijd neerzette van 4 uur, 14 minuten en 8 seconden. Door een blokkade op de weg om nog onbekende reden heeft de rest van het deelnemers veld na 197 km een tijd lang vastgezeten. Ook om die reden wordt de stand herzien en zal de definitieve uitslag van vandaag nog volgen.De voorlopige top 6 van vandaag nog even op een rij:
1. DE ROOY                03h21:05
2. CHAGIN                   03h52:59
3. STACEY                   04h14:08
4. PACCANI                 04h34:43
5. KABIROV                 04h49:22
6. DE BAAR                 04h54:12

Voor het algemeen klassement zou dat betekenen dat de Rooy de eerste plaats weer overneemt van Stacey, en Stacey zakt naar een derde plaats. Chagin’s prestatie van vandaag is voldoende om zijn tweede plaats in het algemeen klassement te behouden.

Morgen staat  een rit naar Astana op het programma. De proef is 322 kilometer lang en ook hier kan weer een hoge gemiddelde snelheid worden gehaald. Met twee teams in de competitie overgebleven, zal het MAN Rally Team er wederom alles aan doen om haar sterke positie te behouden.
Helaas heeft ons de mededeling doen toekomen dat er twee doden te betreuren zijn bij de Transorientale Rally. Bij afzonderlijke ongelukken gisteren en vandaag en kwamen twee deelnemers om het leven. Het MAN Rally Team is diep geschokt door dit nieuws. Voor het officiële communiqué vanuit de organisatie klik hier.

Voor actuele informatie over het MAN With a Mission 2 Team tijdens de Trans Orientale Rally: www.manrallyteam.com.   

  

  

    


 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dbdf27
Onthoud mijn gegevens!