Dakkar nieuws: 'Van Deijne dichter bij doel'Deelname aan de Hail Baja in de woestijn van Saoedi-Arabië heeft het AutoTrack.nl- Team van Deijne duidelijk gemaakt dat ze zich kunnen meten met de top van het off-road rallyveld. Door de afgelasting van de Dakar was het Brabantse team in de gelegenheid af te reizen naar het Arabisch schiereiland.De eerste wedstrijd voor de FIA International Cup for Cross Country Bajas werd gehouden in de omgeving van het Saoedische Hail en bood Tonnie van Deijne en navigator Wouter Rosegaar een uitstekende gelegenheid de strijd aan te gaan met een internationaal gerenommeerd startveld.

Verschillende fabrieksteams hadden zich ingeschreven waaronder X-raid met de uiteindelijke winnaars Al-Attiyah/Baumel in een BMW X-3. 

Na deelname vorig jaar in de Baja’s van Spanje, Engeland en Portugal wist Van Deijne achter het stuur van zijn Mitsubishi L200 EVO III nu voor het eerst een Special Stage te winnen. Geheel als een verrassing kwam dit niet. Het AutoTrack.nl- Team van Deijne is het enige team in Nederland dat voortdurend bezig is haar rallyauto te verbeteren. Op de tweede en derde dag was er sprake van wisselend succes, een gebroken steekas zorgde voor een terugval in het klassement, maar de Baja werd op de laatste dag afgesloten met een fraaie vierde plaats direct achter de fabrieksauto’s. 

Door deelname aan verschillende hoog aangeschreven rally’s blijkt dat het eind qua ontwikkeling nog niet in zicht is. Van Deijne is dan ook van plan aan het hele Baja-circuit deel te nemen. De eerstvolgende wedstrijd staat voor half maart in Italië gepland.


Bron: Media Team van Deijne

    
  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
610b9b
Onthoud mijn gegevens!