Dakar / WTCC nieuws: 'Chevrolet pick-up naar Dakar in WTCC-kleuren'Fransman Eric Vigouroux, rijder en tevens teammanager van Pro System Racing, verschijnt de komende Dakar rally wederom aan de start met één van de meest opvallende auto’s uit het veld: de Chevrolet Silverado Trophy Truck. Aangedreven door de machtige aluminium 7 liter motor uit de Corvette met 300 pk, die centraal achterin is gebouwd. De imposante krachtbron is direct afkomstig uit de werkplaats van Chevrolet Racing.

De Fransman mikt op een plaats in de toptien wanneer de rallykaravaan aan het Lac Rose is aangekomen.
Vigouroux heeft een ruime ervaring in de Dakar-rally, waaraan hij zelfs al eens deelnam op een quad. In 2006 was hij winnaar van de ‘open klasse’ met een Chevrolet Pro-Truck en voor de 2008-versie is zijn vizier gericht op een plaats in de toptien.

De Chevrolet Trophy Truck is afkomstig uit Amerika, waar hij is ontwikkeld voor de diverse woestijnrallies. De motor heeft een ‘central back’ positie en is opgehangen in een buizenchassis. Eric Vigouroux: “Dat is de kracht van deze Chevrolet pick-up, de motor. De 7 liter Corvette-motor, geprepareerd door GM Racing’s Workshop is door de reglementen begrensd op 300 pk, maar heeft een enorm koppel.”

Een semi-automatische vierversnellingsbak brengt het motorvermogen over naar de achteras. De transmissie naar de achterwielen gebeurt via een stijve as zonder differentieel. “De hoek omgaan vergt dan ook enig ‘rough driving’. De rijder bedient de versnellingsbak handmatig, maar hoeft daarbij dankzij de converter geen koppeling te gebruiken,” aldus Vigouroux. Het carter van de achteras heeft overigens een oliereservoir van 7,57 liter. Het polyester koetswerk heeft geen dragende functie en is daarom niet voorzien van een voorruit.

Eric Vigouroux
In 1995 nam de avontuurlijke Fransman voor het eerst deel aan een rallyraid, op een quad in Tunesië. Navigator Alexandre Winocq was vanaf het begin van de partij, eerst als monteur voor de quad en later als navigator en mecanicien voor de Trophy Truck. Het Chevrolet-team wordt tijdens Dakar terzijde gestaan door een serviceteam van zeven personen. “Die kennen de Chevy van binnen en van buiten, want voor de diverse rallyraids wordt de pick-up diverse malen volledig gedemonteerd en weer in elkaar gezet,” aldus Vigouroux.

Chevrolet Europe
De Chevrolet Trophy Truck is uitgevoerd in dezelfde kleurstelling als de succesvolle WTC-Nubira’s waarmee Chevrolet deelneemt aan het World Touring Car Championship. “Naast onze uitstekende contacten met GM Racing zijn we ook zeer verheugd met het partnerschap met Chevrolet Europe,” aldus Vigouroux.

Chevrolet Europe ondersteunt het project van Eric Vigouroux. Eric Nève, als teammanager al drie jaar lang verantwoordelijk voor de inzet van Chevrolet in het WTCC met de Nubira WTC: “Wij zijn er trots op te zien dat privéteams Chevrolet-producten hebben gekozen om deel te nemen aan autosportevenementen zoals de Dakar rally. Chevrolet heeft al heel lang een ruime ervaring met de productie van pick-up trucks die aan alle vervoersbehoeften kunnen voldoen – van het transport van goederen tot ....... racen in de woestijn. Wij zullen de prestaties van het team op de voet volgen. Ik wens ze het allerbeste in deze wereldberoemde marathon.”

Bron: RTLGP

  

    


 
   
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
379b84
Onthoud mijn gegevens!