Dakar / rally nieuws: 'Update StaalbouwXpress in Transorientale:'Dinsdag 10 juni en woensdag 11 juni waren de keuringsdagen naast het Pribaltiyskaya hotel. De keuring verliep alles behalve gladjes en na heel veel heen en weer vergader en overleg werd de StaalbouwXpress niet goed genoeg geacht voor deelname aan het wedstrijdklassement in de zogenaamde Marathon klasse.

Na een parade in Sint Petersburg op woensdag vertrok de volgende ochtend de StaalbouwXpress in het Regularity klassement. Een klasse die dezelfde route aflegt als de wedstrijdrijders, enkel de specials zullen op sommige trajecten ingekort zijn met circa 30 procent. In de Regularity strijden 19 voertuigen om de eer, het betreft 2 motoren, 15 auto’s en 2 vrachtwagens, waaronder dus de oranje truck van Marty van den Oever. 

Als op dag twee de wegen wat slechter beginnen te worden zijn de mannen helemaal in hun element. “Fantastisch hier zijn we voor gekomen”, vertelt een vermoeide maar uiterst tevreden Harrie Renders. Harrie is mee als monteur en doet tevens met grote regelmaat verslag van de rally per sms, wat vervolgens op de website van het team wordt vermeldt. Op dag drie die zich voornamelijk afspeelt in de streek Tatarstan is het een drassig gebeuren en de special van die dag wordt dan ook geannuleerd. De vierde en tevens vaderdag begint met tekeningen van de kinderen, maar als snel valt de pret in het water. Of beter de blubber, als ze met de truck vast komen te zitten. Dat na het passeren van een auto het silhouet van de net niet op tijd weggesprongen Harrie zichtbaar is op de zijkant van de StaalbouwXpress is niet best voor de teamkleding, maar wel voor de nodige hilariteit. 

Vandaag het laatste stuk door Rusland met een special van 294 kilometer, die direct vanaf bivak begon. Op diverse delen van het parcours weer een hoop nattigheid. Nadat het team een jeep van het Dutch Team Dakar weer rechtop had gezet, belanden ze 200 meter verderop zelf in de blubber en dreigde de truck om te kieperen. In deze rally waar sportiviteit hoogtij viert werden zij geholpen door een Spaanse ploeg en finishte de StaalbouwXpress rond 18.00u Nederlandse tijd in Bogotse en staan de mannen nog steeds op de eerste plaats in het Regularity klassement.

Bron: Media StaalbouwXpress

  

   

  

   
  
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b7024b
Onthoud mijn gegevens!