Dakar rally nieuws: 'Hans Bekx winst eerste duinenetappe in Transorientale'Na een eerste week vol drama en de rustdag van zondag is de karavaan vandaag voor het eerst de duinen ingetrokken. Hans Bekx uit Veghel had er lang op gewacht en ging direct vol in de aanval.
Nadat Hans Stacey bij de eerste duinen op zijn zijkant ging was het alleen nog Gerard de Rooy die het tempo lange tijd kon volgen.

Vanaf het laatste checkpoint nam Bekx echter afstand en finishte met een half uur voorsprong op nummer twee, de sPanjaard Vila Roca. Gerard de Rooy was derde op 46 min.
Hans Stacey finishte uiteindelijk met een vierde tijd op 1 uur en 11 min. achter Bekx.

Met nog een hele week vol steeds hoger wordende duinen voor de boeg gaat Hans Bekx vooral voor de dagsuccesen. Hij staat nu derde in het algemeen klassement en vanuit de eerste week heeft hij nog een achterstand van respectievelijk 1 uur 20 en 1 uur op De Rooy en Stacey, die bij normale
omstandigheden niet eenvoudig ingelopen zal worden.

De Gobi-woestijn is echter nieuw voor alle coureurs, waarmee de ook de verrassingen talrijk zullen zijn. De Transorientale finisht komende zaterdag 28 juni bij de Chinese Muur in Peking.Bron: Media
Dakarsport.com

  

   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b7f0b7
Onthoud mijn gegevens!