Dakar rally nieuws: 'e Helio naar huis, Jurgen van den Goorbergh 18e in stage 5!'Een teleurstellende dag voor Zse Helio, die na een onschuldig schuivertje is uitgevallen met een heupblessure. Niets ernstigs, maar wel zo pijnlijk dat Zse niet door kan.  Zse vliegt naar huis en gaat zich voorbereiden op de Dos Sertos Rally die 17 juni van start gaat in zijn thuisland Brazilë.

Jurgen van den Goorbergh had daarentegen wederom een prima dag. Met een 18e tijd in de eerste en een 22e tijd in de tweede special zat hij er weer prima bij. Nog steeds is er onduidelijkheid over zijn klassering algemeen, want Jurgen heeft geen straftijd opgelopen, en stond gisteravond ineens 53e terwijl hij op een geprinte lijst nog 26e was.Teammanager Henk Hellegers gaat proberen duidelijkheid te krijgen bij ASO.

Jurgen: “Ik heb echt plezier in het rijden op roadbook. Je eigen weg vinden, het ligt me wel. De motor begin ik steeds beter te  begrijpen.  De vering is echt perfect nu. Het was een snelle stage vandaag. Die hoge snelheden ben ik natuurlijk wel gewend, en dat spreekt me ook wel aan. Ik rij nu met mensen om me heen die hetzelfde tempo rijden, of iets sneller. Van tijd tot tijd probeer ik even extra aan te zetten, om te kijken waar de grens van de motor ligt maar ook van mezelf. Dat pakt tot nu toe perfect uit en ik heb al veel geleerd deze rally. De derde dag zat ik even in een dipje, maar de laatste twee dagen loopt alles naar wens.”

Mirjam Pol was 68e in de proef (er zijn nog 80 motoren in de wedstrijd) en is nu 53e algemeen. Voor wat het waard is dan, want als vaker gezegd zijn de resultaten van ondergeschikt belang.
“Vandaag kwam ik niet lekker in mijn ritme, in tegenstelling tot gisteren toen het  echt lekker liep. Ook de tweede dag in Baie Mare heb ik super gereden. Ik ben best tevreden over de gang van zaken tot nu toe, en heb veel bijgeleerd. “Veel toppers ha dden vandaag problemen met de GPS. Mirjam daarover:  Bij mij klopte alles prima. Altijd als die snelle mannen waypoints missen krijgt niemand tijdstraf. Maar goed, bij die snelheden gaat het er ook wel even anders aan toe, dus dat begrijp ik dan weer wel.”

Christopher Jarmuz was 39e in de stage, en staat nu 32e algemeen.
“Gisteren was ’n schokbreker stuk, ik had geen demping meer.  Dus de motor reed niet echt lekker. Ik ben verbaasd over mijn tijd, want voor mijn gevoel ging het absoluut niet.  Ik ben blij met de vele kilometers op de rallymotor en de vele diverse omstandigheden, daarmee heb ik weer veel ervaring opgedaan en dat is altijd goed. “

Vadim Pritulyak was op het moment dat we bij het team aanwezig waren nog niet binnen.  Vadim was 62e in de proef, en staat 65e algemeen.
Morgen rijden we exact dezelfde special, in dezelfde richting als vandaag.  Veel deelnemers zijn wat dat betreft wel wat teleurgesteld in de organisatie, want dit was niet wat de meesten verwacht hadden. Wat dat betreft heeft ASO voor volgend jaar nog een hoop werk te verzetten samen met de lokale organisaties die meewerken aan het uitzetten van de routes......


Bron: Media Dakarsport.com  

   Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
aa010a
Onthoud mijn gegevens!