Dakar rally nieuws: 'Amateurteam StaalbouwXpress - op weg naar Beijing'Zaterdag 7 juni, was het dan zo ver. Het amateur rallyteam StaalbouwXpress uit Veldhoven is op weg gaan naar Beijing.  

Zonder de inzet van verschillende monteurs, die bij MAN Tilburg tot zaterdagochtend drie uur aan het werk zijn geweest was het niet mogelijk geweest, maar de StaalbouwXpress staat nu (zondag 8 juni 2008) op de boot naar Helsinki om volgende week deel te gaan nemen aan de TransOrientale van Sint Petersburg naar Beijing. Een rally als alternatief voor de Dakar die in januari 2008 op het laatst werd geannuleerd. De tocht van bijna 11000 kilometer is naar verwachting zwaarder en niet te vergelijken met Le Dakar.

Voordat er deelgenomen kan worden komt er veel kijken om een truck naar de start van een monsterrally te brengen. Maandenlang is er gesleuteld aan het verbeteren van de truck, maar zaterdagochtend 7 juni  vroeg, na nog een testrit door het mulle zand, was de truck van het amateurteam StaalbouwXpress uit Veldhoven goed bevonden om deel te nemen.

Afgelopen vrijdag moest worden vastgesteld dat de overbrenging in de 4x4 aandrijving niet goed functioneerde. In München bleek de voor dit type truck enige nieuwe tussenbak te liggen. Een koerier werd ingeschakeld en kwam met het loodzware gevaarte in een personenauto naar Tilburg. Rond de klok van drie uur zaterdagmorgen vroeg was alles gemonteerd en volgde een korte testrit.

In konvooi reed de StaalbouwXpress mee met het team van Hans Stacey en Hans Bekx die in Mariaheide zou aansluiten. Bij het vertrek uit Acht was de StaalbouwXpress in geen veld of wegen te bekennen. Na wat telefoontjes over en weer bleek er gelukkig niets bijzonders aan de hand, de truck had dorst. De nodige brandstof werd ingenomen en alsnog vertrok de StaalbouwXpress richting Rostock. Achter twee trucks van Bekx aan werd via de A50 het Brabantse land verlaten.Maandag wordt de reis voortgezet naar de start in Sint Petersburg. Hoe het de drie Veldhovense ondernemers, Marty van den Oever, Henri Jacobs en Harrie Renders, zal vergaan is te volgen via de website van het team StaalbouwXpress (www.staalbouwxpress.nl).

Bron: Media StaalbouwXpress

  

   

  

   
  
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
229db8
Onthoud mijn gegevens!