Dakar nieuws: 'Zware dagen op komst voor Team Honda'Team Honda Europa is de eerste week van de Dakar Rally goed doorgekomen. Zij weten echter dat het zwaarste nog moet komen en proberen zich zo goed mogelijk voor te bereiden.

Gevaarlijk
In strijd met de traditie van Le Dakar, was de etappe na de rustdag niet een hele zware. Wel een gevaarlijke. In het verleden waren de etappes na de rustdag vaak heel erg zwaar, omdat dat in Afrika met de logistiek ook goed uitkwam (nabijheid groot vliegveld). Deze Dakar heeft de organisatie besloten het de deelnemers in de etappe na de rustdag niet al te moeilijk te maken. Alhoewel, er was meer te verliezen dan te winnen vandaag. De special liep volledig over smalle bergpaden, met een keiharde ondergrond en een laagje stVan den Goorbergh

Jurgen van den Goorbergh was voor het eerst deze rally beste Nederlander met een 24ste plaats (32e algemeen): " Een linke etappe. Glijden glijden glijden. Je moest echt heel gecontreerd blijven. Continu haardspeldbochten, die niet altijd in het roadbook genoemd stonden. Er was geen ruimte voor een foutje, want naast de track lagen meteen grote stenen. Als er vandaag mensen uitvallen door valpartijen, verwacht ik dat er wel eens serieuze blessure s tussen kunnen zitten. Soms kwam je op een bocht aan, en dacht je: ik kan nog wel even wachten met remmen. Als je dan begon met remmen, werd het ineens heel erg spannend, ‘Doet dat ding nog wat of hoe zit dat?’ en dan glijdend de bocht door."

Extance
Op minder dan een minuut achter Jurgen kwam Mick Extance binnen. (28ste in de proef, 23ste algemeen) Hij ging er hard af, vlak voor de eerste tankstop. " Je kon de tankstop al zien liggen, en het leek of de piste rechtdoor liep. Plots was er weer zo’n verraderlijke haarspeldbocht. In de wal van de bocht probeerde ik nog te corrigeren, maar ik schoot erover heen op een aantal dikke stenen en kwam hard neer. Het was de gevaarlijkste special tot nu toe, maar gelukkig zijn we er weer."

Jarmuz
Christopher Jarmuz (36ste in de proef, 33ste algemeen) had zoals vaak deze rally een probleemloze dag: " Het was gevaarlijk, met al die bochten. Ik vloog er een keer uit, maar ik wist overeind te blijven. Er was geen ruimte om snelheid te maken, voor de rest was het ok."

Pol
Een proef als vandaag is normaal gesproken niet de meest favoriete van Mirjam Pol (63ste in de proef, 48stee algemeen) Toch deed ze het goed. Pol: " Dit deed me denken aan de 2e proef in Portugal. Normaal vind ik dit helemaal niks, maar het ging erg lekker. In Portugal werd ik nog 172e ofzo, dus ik begin het te leren. En het belangrijkste: ik ben niet gevallen. De vele stenen en het harde remmen maakte het zwaar voor de armen. Ik heb 8 minuten verloren op Annie Seel, die op dit soort terrein beter uit de voeten kan dan ik. Op bijna 300 kilometer is dat niet slecht."

Koolen
Kees Koolen (102ste in de proef, 75ste algemeen) had vandaag veel last van zijn (in november nog gebroken) linkerhand. " Ik kon het stuur amper vasthouden. Al die keien waar we overheen ketsten kon mijn hand niet tegen. Dus heb ik het maar weer rustig aan gedaan. Maar zo haal ik Buenos Aires wel."

Pritulyak
Vadim Pritulyak was voor het eerst in dagen weer eens met daglicht binnen. "Ik hou van dit soort paden, het heeft veel weg van het terrein waar ik thuis in Kazachstan train. Ik was zo moe, wilde eigenlijk alleen maar slapen. Ik ga nu even twee uurtje slapen, en vanavond ook vroeg m’n tentje in. Dan kan ik er weer tegenaan."

Bron: RTLGP / Foto's DakarSport.com
     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c269d1
Onthoud mijn gegevens!