Dakar nieuws: 'Zondag 14 oktober - AutoTrack.nl- Team van Deijne klaar voor Dakar.'Tijdens een gestroomlijnde presentatie werd afgelopen vrijdag de crew voor de dertigste versie van de Dakar aan de landelijke pers gepresenteerd.
Na de uitstekende klassering van zowel de Mitsubishi L200 Evo III in het T1-klassement als de racetruck in het T4-klassement is het team voor het tweede opeenvolgende jaar uitgebreid.

Nog steeds gaat de Mitsubishi met teammanager Tonnie van Deijne en navigator Wouter Rosegaar voor een top vijftien notering in de autorangschikking.

In het vrachtwagenklassement, de T4, worden twee troeven uitgespeeld. Het team van piloot Frits van Eerd gaat voor het klassement en gezien hun ervaring zijn de verwachtingen van de kenners hoog. Dakarcrack Paul Verheyden is weer terug bij het AutoTrack.nl- Team van Deijne en zal achter het stuur van de tweede racetruck zitten. Paul en zijn mannen zijn verantwoordelijk voor de snelle assistentie op special stages.

Met het toenemen van de ervaring in de Dakar, Van Deijne staat in 2008 voor de vierde keer aan de start, blijkt dat een goed op elkaar afgestemde serviceploeg één van de belangrijkste voorwaarden voor succes is. Na evaluatie van de 2007-editie bleek dat er sterk behoefte bestond aan een tweede T5 6x6 servicetruck. Vandaag presenteren wij u eveneens de uitgebreide servicecrew met hun twee prachtige DAF's 6x6.

De Mitsubishi L200 diesel zal nog meer dan in de Dakarversie van 2007 dienstdoen als persauto. Contacten met het thuisfront, waar de website tijdens de rally dagelijks diverse malen zal worden bijgewerkt, lopen via deze tot het uiterste gemotiveerde ploeg mensen.

Dat het AutoTrack.nl- Team van Deijne steeds meer naam in de offroad rallywereld begint te krijgen blijkt wel uit de groeiende contacten met de professionele teams. In de Baja España kon er zelfs gebruik worden gemaakt van de technische ondersteuning van het Repsol Mitsubishi Ralliart team. Ook kwamen er voortdurend mannen van het team van Sporting Director Dominique Serieys bij het team uit Zeeland kijken en omgekeerd.  Het was dan ook geweldig dat Mitsubishi Nederland er in was geslaagd om collega-coureur en negenvoudig Dakarwinnaar Stéphane Peterhansel naar Nederland te halen. Stéphane Peterhansel is de regerend Dakarkampioen achter het stuur van een Mitsubishi Pajero Evo.

Bron: Media Team van Deijne

    
  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
aeedfe
Onthoud mijn gegevens!