Dakar nieuws: 'Wuf van Ginkel vol ambitie'


Twee jaar geleden viel Wuf van Ginkel net buiten het podium met een vierde plaats. Voorafgaand aan zijn zesde deelname sprak Dakar.com met de Nederlander.

Hoe bereid je je in de laatste dagen voor op de rally?
"We zijn erg ongeduldig. Sinds de truck op de boot naar Argentinië staat, hebben we niet meer kunnen trainen. Maar ik kan je verzekeren dat mijn navigator en ik in ons hoofd al met de Dakar Rally bezig zijn.

Volgens mij zijn we al drie keer over de finish gekomen. Op dit moment concentreren we ons op de laatste details en onze fysieke conditie door veel te rennen. Verder krijgen we wat tests om te kijken of we fysiek in topvorm zijn."

Wat is na een vierde plaats in 2007 nu je doel?
"Als we afgaan op de tests in Duitsland kunnen we vaststellen dat we een erg competitieve truck hebben waarmee we op een top 5-klassering kunnen mikken. Het zit echter zo dichtbij elkaar dat iedereen meedoet voor de zege. Toch denk ik dat Hans Stacey - de winnaar van 2007 - de favoriet is. Ook al staat er veel druk op hem. Ik let ook op het team van Kamaz want die hebben een gloednieuwe truck."

Is een rally in Zuid-Amerika bijzonder?
"Afgezien van het bijzondere landschap verwacht ik niet dat de omstandigheden veel invloed zullen hebben op de klasseringen. Niemand ontkomt aan technische problemen. De beste coureurs in Afrika zullen ook de beste zijn in Zuid-Amerika. De top vijf zal waarschijnlijk dezelfde zijn, wat goed is voor ons..."

Bron: RTLGP / Foto's PR

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6e685c
Onthoud mijn gegevens!