Dakar nieuws: 'Wraak als raadgever 'CARDONA - Rook komt er dit keer niet alleen uit zijn mond door zijn sigaretje, maar tevens uit zijn oren. Furieus is Jan de Rooy nog steeds over het onrecht, dat hem vorig jaar werd aangedaan, toen Team De Rooy wegens problemen met de homologatie niet mocht starten in de Dakar-rally. De Brabander werd daarmee hardhandig uit de armen van zijn grote liefde gerukt en met pijn in zijn hart door de organisatie terug naar Son en Breugel gestuurd.

"Dat is me nog nooit eerder gebeurd in al die jaren. Natuurlijk  ben ik uit op revanche" , is hij strijdlustig voor de 29e Dakar-rally die op 6 januari in Lissabon van start gaat.
De dreun kwam extra hard aan toen de organisatie (ASO) in februari toegaf dat het een fout had begaan. "We zijn gediskwalificeerd op flutpuntjes en daarbij voldeed geen enkele truck aan de door hen gestelde normen. Het heeft ons wel aan het denken gezet, want op deze manier konden we sowieso niet verder met DAF. Vandaar dat we voor 2007 hebben gekozen om de homologatie te laten lopen via Ginaf. Dat heeft ertoe geleid dat we nu al de toezegging hebben dat we mogen starten", weet Jan, die wel vasthield aan de motor van DAF.Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8b1347
Onthoud mijn gegevens!