Dakar nieuws: 'Wederom pech voor Team Van Loon'Na de teleurstellende eerste proef, hebben de monteurs in de nacht van zaterdag op zondag hard gewerkt om de problemen aan de auto op te lossen. Helaas bleek zondag bij de tweede proef al snel dit niet was gelukt. Omdat ze zaterdag achterin gefinished waren, moesten ze nu ook als een van de laatsten vertrekken. Dat betekende dat het parcour nog moeilijker begaanbaar was. Door het vele losse zand werd de motor steeds zwaarder belast. Dit zorgde wederom voor problemen met de koeling.Na verloop van tijd waren ze dan ook net als zaterdag door het koelwater heen en konden ze niets anders doen dan wachten op de servicetruck. Pas na lang wachten, arriveerde servicetruck T4 van Roland Hoebeke. Deze heeft de buggy bijna 4 uur lang op sleeptouw genomen.

Na de proef volgde nog een verbindingsproef van ca.600 km. Deze is uiteindelijk met horten en stoten volbracht en Erik en Marc arriveerden vannacht om 1 uur lokale tijd op het bivak.
De monteurs zijn nu met man en macht aan de slag gegaan om de auto toch weer op tijd klaar te krijgen voor de proef van vandaag. De verwachte starttijd is 9:30 uur lokale tijd (13:30 uur Nederlandse tijd).     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
81bc49
Onthoud mijn gegevens!