Dakar nieuws: 'Vrachtwagenchauffeur De Rooy wint in Dakar'14 uren geleden YvonneLA SERENA -  Nu titelverdediger Hans Stacey uit koers is, moet een andere Nederlandse vrachtwagenchauffeur in de Dakar Rally de eer hoog houden. Gerard de Rooy neemt die taak serieus, gezien zijn derde etappezege van zondag. De Rooy staat bovendien derde in het klassement.

De 28-jarige Brabantse ondernemer moest in de ingekorte proef tussen Valparaiso en La Serena het middengebergte in. „We hebben het uiterste van onze remmen gevergd, maar zoals uit de uitslag blijkt, met succes”, constateerde De Rooy tevreden.

Hij maakte zondag in Chili een familiefeestje compleet. Uren eerder had vader Jan in een ander werelddeel ook al een succes gevierd. Senior won de eerste editie van de Africa Race. „Het was een echte De Rooy-dag”, zei Gerard glunderend.

De Rooy weet wat hem vanaf maandag te wachten staat. „Dan begint het echte zware werk, in de woestijn. We hebben geen problemen gehad met de truck, dus er is tijd om te slapen. Morgen moeten we fit zijn om onze derde plaats te verdedigen.”

De Rooy staat in het klassement derde, bijna achttien minuten achter de Rus Firdaus Kabirov, op wie hij zondag zeven minuten won. Een andere Rus, Vladimir Tsjagin, staat tweede.


Bron: Telesport / Foto: Frank Uijlenbroek 
     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5f4704
Onthoud mijn gegevens!