Dakar nieuws: 'Volkswagen heeft rampendag'Voor Volkswagen is de negende etappe geëindigd in grote deceptie. Voor aanvang van de klassementsproef had Giniel De Villiers een solide leiding opgebouwd. Maar na 129 km kreeg de Zuid-Afrikaan mankementen aan zijn turbo, hierdoor vatte zijn motorblok vlam. De etappe van vandaag is gewonnen door Jean-Louis Schlesser, de Fransman pakte wederom een overwinning met zijn Schlesser-buggy.

De Villiers' teamgenoot Carlos Sainz vierde in het klassement tot vandaag, was de snelste wagen vandaag. Tot het moment dat hij elektronische problemen kreeg. De Spanjaard kwam stil te staan en is tot op het moment van schrijven nog niet aangekomen in Nema. Dit geldt overigens ook voor De Villiers, die door de assistentie-truck gesleept wordt.

Door deze problemen weten de Mitsubishi-coureurs de macht te grijpen in het klassement. Luc Alphand eindigde achter Schlesser als tweede op slechts 13 seconden. Stephan Peterhansel wist beslag te leggen op de derde plaats en nam de leiding in het algemeen klassement over van De Villiers. Derde in de ranglijst is dagwinnaar Schlesser, die BMW-rijder Nasser Al Attiyah passeerde.

Beste Nederlander tijdens de etappe van Tichit naar Néma was Tonnie van Deijne. Van Deijne finishte op zo'n anderhalf uur van de eersten. In het algemeen klassement bezet onze landgenoot momenteel de 38e positie.

Bron: Sport One

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5b3a17
Onthoud mijn gegevens!