Dakar nieuws: 'Van Merksteijn met BMW X-Raid in Dakar'Peter van Merksteijn zal deelnemen aan Dakar voor het officiële BMW-fabrieksteam X-Raid met de nieuwe BMW X3CC. Van Merksteijn, eigenaar van Van Merksteijn Motorsport, werd afgelopen seizoen winnaar van de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen.

Chevaillier
Van Merksteijn is naast Nasser Al-Attiyah en Guerlain Chicherit de derde rijder van het team. Eddy Chevaillier zal zijn navigator zijn. Chevaillier heeft al twee keer eerder deelgenomen aan de Dakar Rally. De Belg vormt gedurende het jaar een team met de zoon van Van Merksteijn, Peter van Merksteijn jr., waar zij samen deelnemen in het Wereldkampioenschap Rally met een Ford Focus WRC 07 van Van Merksteijn Motorsport.

Inschrijving
De late inschrijving van Van Merksteijn is mede mogelijk gemaakt door Gerard Seesing van Reiger Suspension naar aanleiding van de succesvolle testsessie die X-Raid heeft gehouden op het privé-testterrein van Van Merksteijn Motorsport in het Duitse Fürstenau.

Testen
Voor de start van de rally in Buenos Aires zal X-Raid nog eens testen op Fürstenau waar Van Merksteijn de gelegenheid krijgt om kennis te maken met de BMW X3CC, alvorens te worden verscheept naar Argentinië.

Bron: Gerard Grouve, www.vm-motorsport.nl

  

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8e0231
Onthoud mijn gegevens!