Dakar nieuws: 'Van Loon stijgt naar 30e plaats!'Erg goed nieuws voor Team Van Loon. De jury heeft na lang beraad uiteindelijk een nieuw klassement opgesteld waarbij ze alle deelnemers die nog wel in de wedstrijd zijn, maar niet de volledige route hebben afgelegd, enorme tijdstraffen hebben aangerekend.
Door het stug volhouden en alle etappes volledig uit te rijden stijgt Team Van Loon nu naar plaats 30 in het algemeen klassement!!!

De eerste etappe op Chileens grondgebied heeft alles gebracht wat beloofd was. Een spectaculaire rally proef die als een achtbaan langs de heuvelachtige kuststrook kronkelde.

Het gevaar lag overal op loer. Even het verkeerde bochtje missen en er bestond een reële kans om zomaar een afgrond in te rijden. Team Van Loon kwam gelukkig goed uit de verf zondag en maakte een veelbelovende start van deel 2 van deze rally.

Erik van Loon
Ik zat zondag erg lekker in mijn vel. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik zoveel dagen achtereen in een rallywagen actief ben. Per dag groei je en wordt je steeds meer één met de auto. In het begin van de proef ging het erg hard en naarmate de proef vorderde heb ik het tempo iets laten zakken. Na 130 kilometer reed ik lek. Echt pech, gewoon midden op een recht stuk een scherpe steen die door de band prikte. Na het wisselen was ik even uit mijn ritme en heb ik rustig de tijd genomen om weer terug mijn draai te vinden. Vrij kort daarna, iets voor CP1, kwamen we wat driftend uit een linkerbocht. Het rechterachterwiel  stapte iets te ver opzij en toen is waarschijnlijk de slang van het bandenaflaatsysteem achter een struik blijven hangen.

Marc Wams
Ik zag meteen op de drukmeter dat het prijs was. We zijn direct gestopt om de slang te demonteren en het systeem af te pluggen. Dat hadden we met een paar minuutjes voor elkaar. Het leek daarna wel of de grip steeds slechter werd. Het parcours was hard met daarop een dikke laag stof. Dat had soms een effect alsof we aquaplaning hadden. De buggy dreef als het ware op het stof en was dan moeilijk in te sturen.

Erik van Loon
De monteurs hebben zondagavond de buggy weer grondig nagelopen. We hebben besloten om niets aan de afstelling te wijzigen. Op het parcours dat voor maandag beloofd wordt komt de buggy sowieso beter tot zijn recht. We hebben momenteel een mooi tempo gevonden. Ondanks het tijdverlies zijn we vandaag op een hele mooie 36ste plaats geëindigd. Daarmee blijven we prima op koers richting de finish.

Maandag staat er een serieuze proef op het menu. Op de briefing werd aangekondigd dat het terrein een meer Afrikaans tintje gaat krijgen. Open pistes waar er voor de buggy veel meer ruimte is. Ook het beruchte kamelen gras gaat weer geserveerd worden. Dat hebben we hier al omgedoopt tot lama gras. Al lijkt het of de lama's ook hier gestopt zijn want er staat nog meer als voldoende gras waarop de deelnemers zich kunnen stuk bijten. Hopen maar dat Erik en Marc op dezelfde weg doorgaan die ze zondag hebben ingeslagen


Bron: Media Van Loon Racing     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
abb2d9
Onthoud mijn gegevens!