Dakar nieuws: 'Van Loon racing - De Finish'Met gemengde gevoelens zijn Erik en Marc vrijdag vanuit Fiambala naar Rioja gereden. Daarna meteen door naar Cordoba. Totaal een dikke 800km. ´s nachts om 3.15u kwamen ze daar aan. Voor ze de truck hadden gevonden en wat slaapspullen was het al snel 4u. Om 7u weer op om te vertrekken naar Buenos Aires. Ze wilden daar samen met de deelnemers aankomen. Na een lange rit over b-wegen (750km) hebben ze de buggy gewassen en zonder noemenswaardige beschadigingen bij het hotel geparkeerd.

Erik
Helaas staan we niet op het podium. Erg zuur natuurlijk, maar we kunnen onszelf niets verwijten. We hebben als leeuwen gevochten om de eindstreep te halen en dat is niet gelukt. Niet leuk, maar wel een gigantische levenservaring rijker. Wat hebben wij veel meegemaakt, je zou er een boek over kunnen schrijven. Een buitengewoon avontuur vol tegenslag, doorbijten, afzien, stof en drama, maar ook vol van mooie momenten. De mensen hier, het enthousiasme, de gastvrijheid, de blijheid die ze uitstralen omdat wij door hun land komen rijden. Als helden worden we overal ontvangen. Of je nu eerste of laatste rijd, dat maakt hen niet uit. het feit dat je meedoet, daar gaat het hen om. Maar ook mooie momenten in de rally. Zoals de dag dat we 19e werden. Wetende dat we 20min verspeeld hadden met zoeken naar de juiste weg in het stof dat bleef hangen. Ook het overwinnen van duinen zo hoog dat het wel leek of je tegen een wolkenkrabber aan moest klimmen. De natuur, het Andesgebergte, de hoogvlaktes, de kaktussen, de meren, de diversiteit, gewoonweg schitterend. De laatste dag dat we reden was helemaal top. Als 44e gestart kwamen we als 18e door op CP1, als 16e op CP2 en we haalden meteen daarna 3 auto's in! op de 13e plaats reden we! wie had dat ooit durven dromen... helaas sloeg het noodlot toe en ging de bak kapot.... einde hoofdstuk 1 van het Dakaravontuur.


 
De droom krijgt zeker een vervolg. Ik weet nog niet hoe we verder gaan, maar zeker niet met dit team. Een geweldige auto, goede, hardwekende en aardige monteurs, maar het mangement is niet goed. En een team is zo sterk als de zwakste schakel... Jammer, want als de buggy goed is heeft hij veel potentie en geeft echt veel rijplezier.
 
Zaterdag hebben we de kater van het niet finishen weggespoeld op het feest dat georganiseerd was in het Holland Argentinie house. Een prachtig feest, waar we toch nog even in het zonnetje zijn gezet vanwege onze inzet en volhardendheid die door iedereen is opgemerkt.
 
Marc, Eric en ik zijn trots dat we toch nog zover zijn gekomen. Een waanzinnig avontuur met alles erop en eraan. We willen iedereen bedanken voor zijn betrokkenheid en gaan binnenkort een gezellige feestavond organiseren. We zullen op deze avond onze belevenissen nog eens de revue laten paseren en dit ondersteunen met foto's en videobeelden. Nogmaals bedankt en tot snel.
 
Met vriendelijke groet en altijd plankgas
 
Erik van Loon, Marc Wams en Eric Verhoef

Bron: Media Van Loon Racing / Foto's: Jeroen Gerrits     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5eca21
Onthoud mijn gegevens!