Dakar nieuws: 'Van Ginkel pakt eerste zege in Dakar'Autosport - Wulfert van Ginkel werd drie jaar lang gezien als het lachtertje van de Dakar Rally, maar de Nederlander heeft teruggeslagen. Met zijn speciale Ginaf, de wielophanging functioneerd volledig anders dan de andere trucks, won hij de negende etappe tussen Tichit en Héma. Hij bleef Hans Stacey voor en klom daarmee naar de derde plaats in het klassement.

De achterstand op Stacey is haast onoverbrugbaar, waardoor de kans op een Nederlandse eindzege heel groot is. Stacey hoeft met zijn MAN geen onnodige risico's meer te nemen, want nummer twee Ilgizar Mardehev staat al op ruim drie uur achterstand. Hans Bekx werd in de etappe vijfde en staat in het klassement tiende. Voor hem is er nog veel mogelijk in het klassement, want de nummer vier staat slechts een dikke minuut op hem voor.

Giniel de Villiers kan de eindzege bij de auto's vergeten. De motor van de Volkswagen van de Zuid-Afrikaan vloog in de brand en hij kon niets anders doen dan wachten op hulp. Ondertussen reed de Fransman Schlesser rustig verder en won de negende etappe. Hij staat in het klassement op een vierde plaats. Zijn landgenoot Stephan Peterhansel werd in de etappe derde en gaat aan de leiding. In zijn Mitsubitshi heeft hij zeven minuten voorsprong op Luc Alphand.

Bron:  Alex van Vogelpoel (Sporttribune)
Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
81da3d
Onthoud mijn gegevens!