Dakar nieuws: 'Van Deijne en Rosegaar ook succesvol in Dakar 2010'Met een vijftiende plaats in de einduitslag klasseerde Team AutoTrack.nl zich als één van de beste privéteams in de tweeëndertigste editie de Dakar. De monsterrally ging voor het tweede opeenvolgende jaar dwars door Zuid-Amerika. Evenals vorig jaar stonden honderdduizenden Chilenen en Argentijnen de coureurs in hun snelle auto’s en trucks of op hun motoren of quads toe te juichen. Tonnie van Deijne en Wouter Rosegaar deden dit jaar voor het eerst mee in hun Mitsubishi Pajero MPR 13 na met elkaar vier jaar in een L200 EVO III van hetzelfde merk gefinisht te zijn.

Deze “oude” auto maakte overigens nog steeds deel uit van het team echter nu met Erik van Loon achter het stuur en Eric Verhoef als navigator.

De prestatie van vijf finishes tijdens evenzoveel deelnames als een team is een unieke prestatie van Van Deijne en Rosegaar. Wouter Rosegaar kreeg overigens vlak voor einde van de rally voor deze prestatie in combinatie met zijn nog relatief jonge leeftijd de Henri Magne Trofee uitgereikt. Henri Magne was één van de meest ervaren navigators in de cross country wereld. Twee jaar geleden kwam hij om het leven tijdens een rally in Marokko.De vijftiende plaats in het eindklassement kwam tot stand door vrijwel elke dag in de top twintig van het dagklassement te rijden. Daarnaast was er aanzienlijk minder pech dan vorig jaar alhoewel er ook dit jaar weer pijntjes waren. We noemen u een afgebroken wiel, een geëxplodeerde remschijf, ongeveer tien lekke banden, een kapotte bobine en een koprol.  Tonnie vertelde nog dat zo’n prestatie niet uitsluitend door hem en Wouter neer wordt gezet. Er is keihard gewerkt door het hele team. Tonnie: “een uitgebalanceerde groep die voor elkaar door het vuur gaat, je kunt er blindelings op vertrouwen. En met plaats achtentwintig als minste daguitslag en dertien als beste doen we het toch niet slecht als amateurs.”Ook de snelle assistentie T-4 DAF met Paul Verheyden, Peter van den Bosch en Eimbert Timmermans presteerde uitstekend. Een vijftiende plaats is iets waar je later je kleinkinderen over verteld. Erik van Loon en Erik Verhoef hadden een minder makkelijk Dakar. Er was elke dag wel wat, maar ze hebben zich erdoor geknokt en stonden zondag op het podium te glimmen van trots.

Ex tweevoudig World Rally Championship kampioen Carlos Sainz in zijn Volkswagen Touareg pakte de titel na de mislukte poging vorig jaar. Het verschil met teamgenoot Nasser Al Attiyah was nog nooit zo klein tussen de nummers één en twee in de Dakar, twee minuten en twaalf seconden en dat na 9026 kilometer rally.  


               
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
63c4b3
Onthoud mijn gegevens!