Dakar nieuws: 'Van Deijne en Rosegaar draaien mee in top van de Dakar'Het komt eigenlijk allemaal heel bekend voor, het beeld van een Team AutoTrack.nl dat zijn zaken goed georganiseerd heeft en met de deelnemende Mitsubishi en DAF’s goed in de Dakar meedraait.
Voor iedereen is het weer wennen na twee jaar wachten waar soms hier en daar een rally of Baja wordt meegepakt. Een deel van de mannen heeft nog nooit aan de Dakar geproefd maar al in de eerste drie dagen blijkt dat coureurs, navigators  en monteurs als één geoliede machine functioneren.Zondag had veel onderdelen van de echte Dakar in zich, eerst nog snelle pistes maar daarna fes-fes, zand dat zo droog en fijn is dat het door je vingers heen loopt. Met name voor het tweede deel van het startveld, toen alles helemaal mul was gereden, zorgde dit voor grote problemen. Tonnie en Wouter sneden er als een warm mes door de boter doorheen en de beide racetrucks van het Team AutoTrack.nl hadden er op puur vermogen ook totaal geen moeite mee. De Mitsubishi werd 24e op de special en staan 23e algemeen, de 533 wordt strak 21 en staat ook 23 in het algemeen klassement. Het tweede ijzer in het vuur de 567 pakt het ritme, wat ze gisteren even kwijt waren, weer op en eindigt als 53e op de proef wat een 73e plaats algemeen inhoud.Vandaag de rit naar Jacobacci, ruim 500 km proef het binnenland in met veel draaien en keren en ook supersnelle stukken. Als 26e gestart werken Tonnie en Wouter zich langzaam naar voren in het klassement, ze halen tegenstanders in maar worden ook gepasseerd door fabrieksrijders die de eerste dagen sterk terug zijn gevallen. De beste notering op de dag is de 17e plaats bij kilometer 260. We weten dat Van Deijne een man van de lange adem is en dat de Dakar nog maar net is begonnen. Vlak voor Jacobacci aan het einde van de technische maar ook snelle special komen ze binnen op de 24e plaats. In het klassement klimmen ze door naar plaats twintig en dat is nog vijf plaatsen van nummer vijftien waar zo op wordt gegokt.

Paul Verheyden, Marcel Blankestijn en Peter van den Bosch doen het buitengewoon met doorkomsten, na gestart te zijn als 53e,  op plaats 51, 44, 40,38, 32, 33, 33, 35 en uiteindelijk een 42e plaats. Machtig zoals deze mannen de strijd weer volop aangaan met een heftig gekneusde truck, dat moet de monteurs ook een geweldige opkikker geven.  Met de 533 van Frits van Eerd, Harrie Oosting en Eimbert Timmermans is het vandaag een beetje tobben. In het begin lijkt alles nog van een leien dakje te gaan en kunnen we doorkomsten noteren zo rond de 18e plaats. Maar naar zo’n 150 km proef komt de klad erin en raakt de vaart eruit. Twee lekke banden en een kapotte rembooster gooien roet in het eten. Ze zakken langzaam door het veld naar achteren en komen pas op een 48e plaats binnen. Aan het einde van de derde dag geen overdreven lange verbinding naar het bivak zodat er misschien wel een nacht wat langer geslapen kan worden.

Bron: Gert van 't Hul (Team AutoTrack.nl)     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d2a150
Onthoud mijn gegevens!